Autostrada Sebeş-Turda: termenul de depunere a ofertelor se prelungeşte până la 28 octombrie din cauza unor şefi de servicii din cadrul CNADNR

Autostrada Sebeş-Turda: termenul de depunere a ofertelor se prelungeşte până la 28 octombrie din cauza unor şefi de servicii din cadrul CNADNR

Autostrada Sebeş-Turda va fi licitată pe patru loturi

Termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia tronsonului de autostradă Sebeş-Turda a fost prelungit până la 28 octombrie "din cauza managementului defectuos din cadrul unor compartimente ale companiei", a anunţat vineri administratorul reţelei rutiere - Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul general al companiei, Narcis Neaga, a decis înfiinţarea unei comisii de disciplină care să verifice motivele prelungirii termenului şi activitatea persoanelor considerate responsabile - Emil Rusoiu, fost Director al Direcţiei Autostrăzi Finanţate cu Fonduri Externe, Daniela Epure, Şef Unitate de Implementare în cadrul aceleiaşi direcţii, Radu Andronic, fost Director General - adjunct Proiecte cu finanţare externă şi Florina Ghizolu, Şef serviciu în cadrul Direcţiei Technice, arată compania, într-un comunicat al CNADNR.

Comisia va aplica sancţiunile corespunzătoare, în funcţie de gradul de vinovăţie al fiecăruia din cei verificaţi, menţionează CNADNR.

Termenul de depunere a ofertelor pentru tronsonul respectiv, stabilit iniţial pentru 12 septembrie, a fost prelungit de mai multe ori, prima dată pentru 8 octombrie şi ulterior pentru 15 octombrie, respectiv 28 octombrie.

560 de milioane de euro pentru 70 de kilometri

În luna iulie 2013, CNADNR a anunţat că vrea să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a autostrăzii Sebeş - Turda, proiect cu o lungime totală de 70 de kilometri şi o valoare estimată la 2,48 miliarde lei (560 milioane euro), fără TVA.

Valoarea estimată a contractului include şi procentul de 10% reprezentând cheltuieli diverse şi neprevăzute, arăta atunci CNADNR.

Proiectul este împărţit în patru loturi. Acordurile vor fi încheiate prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut.

Lucrările vor fi finanţate cu bani europeni, din Fondul de Coeziune (85%), şi de la bugetul de stat, iar termenul pentru finalizarea acestora este de 70 de luni de la data atribuirii.

Narcis Neaga, director adjunct al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, responsabil pentru concesiuni, a preluat în august conducerea CNADNR, în locul lui Mircea Pop, demis din funcţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: