Clienţii eMag, vizaţi de campanii de escrocherie

Clienţii eMag, vizaţi de campanii de escrocherie

Două campanii de tip scam vizează în această perioadă clienţii eMAG, avertizează Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima dintre acestea încearcă să convingă utilizatorii să ofere date personale, date de logare sau date bancare.

Vizitatorii unui site care permite convertirea online a conţinutului video şi care intră de pe o adresă IP din România, li se afişează o nouă pagină, care copiază identitatea vizuală a eMAG.

Mesajul, într-o limbă română aproximativă, atenţionează utilizatorul că ar putea câştiga un laptop, smartphone sau o tabletă, dacă parcurge anumiţi paşi într-o campanie de fidelizare eMAG.

După ce selectează tipul de dispozitiv folosit, utilizatorul este redirecţionat către o altă pagină care permite alegerea unui „cadou”. Aici trebuie să introducă datele unui cont (nu se specifică ce cont, astfel că victimele pot oferi din greşeală datele contului eMAG, Samsung sau Apple, în funcţie de selecţie şi de intuiţia fiecăruia).

Ultimul pas îl constituie redirecţionarea către o nouă pagină, unde potenţialelor victime li se cere să introducă datele cardului.

A doua campanie merge pe aceeaşi schemă a voucherelor-cadou (200, 350 sau 500 RON) oferite clienţilor, în schimbul introducerii unor date.

CERT-RO sfătuieşte să verificaţi mereu sursa link-urilor primite sau a reclamelor accesate. Reţineţi faptul că astfel de concursuri sau promoţii sunt active exclusiv pe canalele oficiale ale brand-urilor respective (site sau paginile oficiale de social media)

Dacă mai întâlniţi astfel de tentative de fraudă, notificaţi CERT-RO via e-mai sau social media. Dacă aţi suferit pagube financiare, anunţaţi cât mai repede banca despre problemă şi depuneţi o plângere la Poliţia Română. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările