Clever îşi schimbă denumirea. Cum se va numi platforma de transport

Clever îşi schimbă denumirea. Cum se va numi platforma de transport

Aplicaţia de mobilitate urbană Clever îşi va schimba denumirea şi va deveni Free Now, în următoarele luni, parte a platformei europene de mobilitate urbană „Now” deţinută de Daimler şi BMW.

Ştiri pe aceeaşi temă

Transformarea Clever în Free Now va permite pasagerilor din România să folosească o singură aplicaţie pentru a găsi cea mai bună soluţie de transport, în regim de taxi sau transport alternativ, în România şi în peste 100 de oraşe din nouă ţări europene în care grupul operează - Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria şi Suedia.

Prima etapă a lansării Free Now în România va începe prin înrolarea şoferilor Clever existenţi din Bucureşti în noua aplicaţie, urmând ca într-o etapă ulterioară să aibă loc şi migrarea în alte oraşe în care Clever operează.  Şoferii vor avea  astfel posibilitatea să-şi crească veniturile prin intermediul platformei multimodale de servicii care îi conectează atât cu pasagerii români, cât şi cu pasageri străini care vin în România în scop turistic sau de business.

Aplicaţia Free Now va fi în curând disponibilă şi pentru pasageri, fiind necesar să o descarce din magazinele de aplicaţii ale Apple şi Google după lansarea oficială. Ulterior, aplicaţia Clever va continua să fie operaţională pentru o perioadă de timp, după care va fi înlocuită complet de noua aplicaţie Free Now.

„Clever devine parte din cel mai important grup de soluţii de mobilitate din Europa, o etapă care va genera beneficii majore tuturor pasagerilor şi şoferilor noştri. Cu Free Now, pasagerii români vor putea să folosească aceeaşi aplicaţie de e-hailling oriunde în Europa. Numai în 2019, Clever a transportat peste un milion de pasageri în România, fiind cea mai descărcată aplicaţie din industrie la nivel naţional”, a declarat Andrei Frunză, CEO Clever / Free Now România.

„Pe termen mediu, vom continua să investim în dezvoltarea soluţiilor de transport,  fie că ne referim la zona de taxi, care va fi mereu o componentă importantă din activitatea noastră, sau la transportul alternativ, reglementat recent în România. Misiunea noastră este să oferim pasagerilor servicii de mobilitate accesibile şi moderne, iar şoferilor o sursă consistentă de venit”, adaugă Andrei Frunză.

Free Now face parte din grupul Now rezultat din fuziunea serviciilor de mobilitate urbană ale BMW şi Daimler. Celelalte verticale de business ale grupului, pe plan internaţional, sunt Share Now - serviciu de închiriere maşini direct de pe stradă, care permite clienţilor să închirieze şi să plătească pentru vehicule cu ajutorul smartphone-ului, oriunde şi oricând, Park Now - serviciu de parcare digitală prin care utilizatorii pot găsi cele mai bune soluţii pentru parcare, pot rezerva un loc şi pot gestiona timpul de parcare, având inclusiv posibilitatea să plătească electronic pentru locul de parcare ocupat, Charge Now - serviciu destinat şoferilor de maşini electrice care oferă localizare simplă şi rapidă a punctelor de încărcare electrică şi plată prin aplicaţie şi REACH NOW - aplicaţie multimodală pentru servicii de transport.

„Este un pas important în strategia noastră de extindere a portofoliului internaţional de soluţii dedicate celor 14 milioane de pasageri existenţi la nivel european. Astfel, ei vor putea folosi aplicaţia lor Free Now şi în România, ceea ce înseamnă potenţial de creştere a cererii pentru şoferii români”, spune EckartDiepenhorst, CEO al FREE NOW Europa.

Free Now a fost fondată sub numele de MyTaxi, în iunie 2009, şi a fost prima aplicaţie de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasagerii şi şoferii de taxi. În iulie 2019, aplicaţia MyTaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. Cu 14 milioane de pasageri şi peste 100.000 de şoferi, Free Now este acum unul dintre cei mai importanţi furnizori de mobilitate urbană din Europa. Din februarie 2019, Free Now face parte din joint venture-ul dintre BMW şi Daimler.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările