Clădirea BCR ar putea fi cumpărată de un investitor arab. Cum va fi transformată

Clădirea BCR ar putea fi cumpărată de un investitor arab. Cum va fi transformată

Una dintre cele mai mari bănci din România, BCR, este în proces de due diligence cu un investitor de origine arabă pentru vânzarea fostului sediu central, un monument istoric celebru din Piaţa Universităţii, potrivit informaţiilor obţinute de Profit.ro.

„Clădirea BCR a stârnit un interes excelent. Interesul va fi reflectat şi în preţ. Cel mai probabil, se va vinde pentru un hotel. În curând, se va tranzacţiona şi Hilton Garden Inn. Ambele tranzacţii sunt destul de avansate. E posibil ca şi celelalte hoteluri ale Apex din Bucureşti să fie vândute către acelaşi cumpărător, dar noi ne ocupăm separat de tranzacţionarea hotelului din Centrul Vechi. Rămâne de văzut dacă la sfârşit va rămâne un singur cumpărător. În general, cei care cumpără astfel de produse au experienţă cu hoteluri. Hotelurile nu sunt o clasă de active pentru începători. Interesul a fost dintr-o arie geografică foarte largă: Europa, Orientul Mijlociu, din regiunea noastră, locali“, a declarat Andrei Văcaru, head of capital markets din cadrul JLL Romania, citat de profit.ro
 
Decizia vânzării fostului sediu central al BCR a venit în contextul în care cele mai multe bănci au renunţat deja la sediile istorice şi s-au relocat în clădiri moderne de birouri.
 
BCR, de altfel, s-a relocat în The Bridge, clădirea cumpărată anul trecut de Dragoş şi Adrian Pavăl de la Forte Partners cu 200 de milioane de euro.
 
Potrivit consultantului imobiliar JLL, care intermediază tranzacţia, clădirile din centru au devenit interesante pentru dezvoltatorii imobiliari care reconvertesc imobile vechi şi le trasformă fie în hoteluri, fie în sedii de birouri, printre ele fiind Metropolis Center, George Enescu Office Building, Aviatorilor 8, Bratianu Business Center, Palatul Universul sau The Ark.
 
Mai mult, zona centrală a devenit interesantă pentru hotelieri, cum ar fi lituanienii de la Apex Alliance care au deschis primul Hilton Garden Inn din România în Centrul Vechi în 2017. În apropiere, aceeaşi Apex Alliance dezvoltă viitorul Autograph by Marriott, cu un total de 214 camere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: