Cîţu: Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere pe care a avut-o vreodată. PSD nu a dat niciodată această sumă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu - FOTO Eduard Enea
Florin Cîţu - FOTO Eduard Enea

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat joi, într-o conferinţă susţinută la sediul ministerului, care sunt principalele măsuri privind rectificarea bugetară ce vor fi luate în şedinţa de Guvern de vineri.

Oficialul promisese că va anunţa şi care va fi procentul cu care vor creşte pensiile de la 1 septembrie, dar şi cum vor fi împărţiţi banii ţării.

Principalele declaraţii:

V-am promis că voi prezenta toate datele onest şi transparent, nu ca predecesorii mei.

Vă dau câteva elemente principale despre rectificare: am alocat mai multe resurse, 20 miliarde de lei, în 7 luni. Este cea mai mare sumă alocată.

Resursele pentru ministerul Transporturilor este unul record, cel mai mare din ultimii ani

La Sănătate, domeniu prioritar, sumele au crescut cu 45%, pentru decontare de echipamente medicale, echipamente, tot ce e nevoie pentru suplimentarea stocurilor în pandemie.

Pe tot anul e o creştere de 45% faţă de bugetul iniţial.

La Educaţie vom asigura tot ce trebuie pentru desfăşurarea învăţământului până la sfârşitul anului.

Ministerul Muncii, are cel mai mare buget. sumele alocate în plus ajung la aproape 10 miliarde de lei în plus.

Am plătit la timp şi salarii şi pensii şi ajutoare sociale.

Am spus că vom creşte pensiile în 2020. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere pe care a avut-o vreodată. PSD niciodată nu a avut această sumă.

Am reuşit să creştem pensiile. Îl provoc pe domnul Ciolacu să găsească o altă ţară care creşte şi pensiile şi alocaţiile cu această sumă cu care va creşte pensiile acest Guvern.

Am crescut pensiile cu cea mai mare sumă. Şi facem asta în criză economică. Ştim cât de importantă este această sumă pentru români. Am crescut şi pensiile, am crescut şi alocaţiile. Sistemul financiar-bancar a fost un partener al PNL

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite