Cîţu: România va primi prima tranşă de 3 miliarde de euro de la UE în câteva zile

Cîţu: România va primi prima tranşă de 3 miliarde de euro de la UE în câteva zile

Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

România va primi în câteva zile prima tranşă de 3 miliarde de euro din programul SURE al UE, a anunţat miercuri ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În câteva zile prima tranşă din instrumentul SURE- 3 miliarde euro !!!! Uniunea Europeană a acordat României în cadrul instrumentului SURE, conform cererii părţii române, un împrumut în valoare de cca. 4,1 mld. EUR pentru susţinerea a 9 măsuri adoptate de Guvernul României în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19. Banii sunt folosiţi pentru a finanţa deficitul bugetar apărut în urma creşterii cheltuielilor bugetare cu şomajul tehnic, programul flexibil de muncă şi alte măsuri similare menite să protejeze angajaţii şi/sau persoanele care desfăşoară o activitate independentă, precum şi pentru finanţarea, în subsidiar a unor măsuri legate de sănătate, în special la locul de muncă. Din punct de vedere al costurilor,  împrumutul este  acordat la aceiaşi termeni financiari la care Comisia s-a  împrumutat de pe piaţã - cupon 0%”, a scrie Florin Cîţu, pe Facebook.

Ministrul Finanţelor a precizat că prima tranşă din acest împrumut, în valoare de  3 miliarde de euro şi cu maturitate de 14,5 ani, urmează a fi disponibilizată României în zilele următoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările