Cîţu: Reclamaţiile împotriva băncilor pot fi depuse online, începând de miercuri

Cîţu: Reclamaţiile împotriva băncilor pot fi depuse online, începând de miercuri

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat miercuri că reclamaţiile privind neregulile legate de amânarea ratelor bancare pot fi depuse online prin completarea unui formular.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ministrului, formularul pentru sesizări legate de amânarea ratelor la credite acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare este disponibil pe site-ul: https://aici.gov.ro
 
Pentru a completa formularul trebuie selectată procedura „Formular sesizari pentru ordonanta 37 privind acordarea unor facilitati pentru creditele acordate de institutii de credit si institutii financiare nebancare anumitor categorii de debitori”, iar la instituţia dorită trebuie selectat Ministerul Finanţelor.
 
După apăsarea buronului „continuă” se completează formularul cu datele personale ale persoanei fizice sau persoanei juridice, după caz.
 
„Sesizările vor fi analizate de către conducerea MFP cu celeritate, astfel încât să identificăm instituţiile care nu respectă prevederile OUG 37 şi normele de aplicare”, a precizat ministrul Florin Cîţu.
 
Platforma https://aici.gov.ro are ca scop facilitarea accesului cetăţeanului la serviciile publice prin eliminarea timpului de deplasarea până la instituţie, a contactului fizic direct cu personalul instituţiei şi prin reducerea timpului de răspuns.
 
Autoritatea pentru Digitalizarea României va inrola, etapizat, toate instituţiile publice din Români în platforma https://aici.gov.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: