Cîţu: PSD a distrus puterea de cumpărare a românilor. Acum nu mai suntem fruntaşii UE la scumpiri

Cîţu: PSD a distrus puterea de cumpărare a românilor. Acum nu mai suntem fruntaşii UE la scumpiri

Foto gov.ro

„PSD a distrus puterea de cumpărare a românilor” în ultimii trei ani,susţine ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, precizând că datele Eurostat au indicat o rată a inflaţiei în luna mai de numai 1,8%, România situându-se pe locul 5 din UE la scumpiri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă că rata inflaţiei este de 1,8%, România fiind scoasă din topul ruşinii” la nivel european, unde a fost plasată de guvernările PSD care au crescut artificial inflaţia de la 0% la 5,4%. ”Asta, deşi trompetele PSD-iste, în frunte cu liderul perpetuu interimar, ţipă de trei luni de zile că preţurile vor exploda”, a afirmat Florin Cîţu. Ministrul de Finanţe susţine că vom avea ”o revenire rapidă în V, începând cu trimestrul III”.
 
”Am promis mediu economic neinflaţionist şi asta am livrat! Trei ani de zile PSD a distrus puterea de cumpărare a românilor prin creşterea galopantă a preţurilor. În regimul socialist al PSD rata inflaţiei a crescut de la 0% la 5.4%!!!  PSD a dus Romania în topul ruşinii în UE- cea mai mare rată a inflaţiei din UE trei ani la rând. Aşa i-au sărăcit pe romanii cu cei mai puţini bani.
 
Astăzi rata inflaţiei este la 1.8% (sursa Eurostat) şi am scos Romania din topul ruşinii. Asta deşi tromptele PSD-iste în frunte cu liderul perpetuu interimar ţipă de trei luni de zile că preţurile vor exploda. Am demontat şi această petardă aruncată de PSD-ist în spaţiul public”, a scris, joi, pe Facebook, Florin Cîţu.
 
 
Potrivit acestuia, odată cu scăderea inflaţiei au scăzut şi dobânzile.
 
”Foarte important. Încrederea în guvern se vede şi în alt indicator. Moneda naţională nu se depreciază desi dobânzile au scăzut!!! Acest lucru se întâmplă pentru a am reuşit să avem un mediu economic neinflaţionist şi să implementam măsuri economice care i-au convins pe investitori că finanţele publice sunt administrate responsabil şi precaut. Continuam pe acest drum şi sunt sigur că la finalul anului scenariul prezentat de mine acum câteva luni pentru economia României în 2020 o să fie cel mai aproape de realitate. Voi reduce cât mai mult impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei noastre”, a mai scris Cîţu.
 
Acesta vorbeşte despre ”o revenire rapidă în V, începând cu trimestrul III anul acesta”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: