Cîţu: Industria a intrat în recesiune. Cum explică ministrul cursul record la care a ajuns euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a susţinut, joi, că industria României a intrat deja în recesiune, oferind şi o serie de explicaţii legate de motivele care au dus la deprecierea accentuată a leului din ultimele zile.

Florin Cîţu a declarat la Digi 24 că a observat deprecierea leului din ultimele zile şi că scăderea de joi nu i s-a părut o mişcare foarte mare a monedei naţionale.

Leul s-a depreciat joi cu 0,34 bani, respectiv cu 0,07% faţă de euro, ajungând la un nou minim istoric în raport cu moneda unică europeană.

Cursul anunţat joi de Banca Naţională a României a fost de 4.7669 lei pentru un euro, cea mai mare valoare a monedei europene înregistrată vreodată în România.

"A fost o mişcare care este de câteva zile, am văzut o depreciere a leului în ultimele câteva zile. Nu mi s-a părut o mişcare foarte mare astăzi dar trebuie să ţinem cont de contextul international. Au venit şi date proaste din economie. Economia creşte cu 3% versus 5,5% (n.r. estimare din buget), investiţiile străine sunt mai mici după nouă luni decât anul trecut, industria are deja trei trimestre pe negativ. 

Am putea spune că sectorul industrial este în recesiune deci există şi alte elemente negative acolo. Dar cursul ştiţi cum e, moneda natională este cel mai bine să fie liberă. Creşte, scade…", a spus Cîţu.
Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite