Cîţu: E inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public. Ce soluţii are liberalul pentru reducerea diferenţelor dintre bugetari şi privaţi

Cîţu: E inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public. Ce soluţii are liberalul pentru reducerea diferenţelor dintre bugetari şi privaţi

Economistul liberal Florin Cîţu susţine că, în medie, salariile bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat, majoritatea angajaţilor din sectorul public comportându-se ca şi cum ar fi câştigat la loterie bonusuri „pe viaţă”.

În plus, liderul senatorilor PNL susţine că „restul românilor  muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine“, ceea ce reprezintă o discriminare. 

„În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. Duble! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. 
  
Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi. 
  
Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Restul românilor, din ţară şi din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) 
  
 O discriminare nenorocită care trebuie să dispară din societate”, scrie Cîţu pe pagina sa de Facebook.
 
El propune două soluţii pentru a elimina această „discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste“. 
  
„Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. 
  
Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor. 
  
Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. 
  
A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. 
  
Este inadmisibil să dai spagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! ”, completează economistul liberal.
 
Florin Cîţu avertizează că „acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE dispare o dată cu venirea liberalilor la guvernarea României”.
  
„CNSP încă nu a publicat estimările de vară deşi avem o rectificare bugetară. Trebuiau publicate în iulie. Sigur şi-au încasat salariile. Le-au încasat şi atunci când NU au făcut studiu de impact pentru legea salarizării, legea pensiilor, OUG 114 etc. 
  
Curtea de Conturi nu a investigat exectutia bugetară de anul trecut, nici pe cea de acum doi ani şi nu dă semne că vrea să investigheze această rectificare bugetară. Dar salariile le primesc. La fel şi pensiile speciale. 
  
ANAF… trebuie restructurat din temelii. Zilnic primesc de la cetăţeni exemple de abuzuri ale funcţionarilor ANAF. Abuzuri pentru care aceştia nu plătesc niciodată. 
  
CNSP, ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS etc.. instituţii care ar fi trebuit să-i protejeze pe români de ABUZURILE infractorilor de la PSD+ALDE nu-şi fac treaba. Dar primesc salarii, sinecuri şi pensii speciale”, încheie liberalul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: