Cîţu: Dragnea şi Vâlcov au fost de acord în 2014 cu ştergerea datoriei KazMunayGas, cel mai mare jaf instituţionalizat din istoria României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Florin Cîţu îi acuză pe Liviu Dragnea şi pe Darius Vâlcov că, în 2014, când făceau parte din Guvernul Ponta care a şters datoria de 400 de milioane de dolari a companiei KazMunayGas, cei doi au fost de acord cu „cel mai mare jaf instituţionalizat din istoria României”.

Cîţu susţine că atunci când Liviu Dragnea „ţipă de grija gazelor din Marea Neagră şi legea off-shore”, să îşi aducă aminte şi de acest jaf de 400 milioane de dolari.

Redăm mai jos postarea integrală a lui Cîţu:

„Dragnea şi Vâlcov, nişte borfaşi!

Astăzi despre cel mai mare jaf instituţionalizat din istoria României.

Implicaţi direct şi responsabili, ca de obicei în ultimii 28 de ani, PSD-iştii. Prin două figuri marcante, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov.

În 2014, guvernul condus de Victor Ponta (alt mare patriot) aprobă un memorandum prin care ştergea o datorie de 400 milioane de dolari, din cei 660, companiei KazMunayGas. Să fim bine înţeleşi, aceşti bani nu au intrat în bugetul României, au rămas la «ticăloşii» de investitori străini.

În acel moment, falsul patriot Liviu Dragnea ocupa funcţia de vice-priministru. Al doilea om în guvern. Umbra lui penală, pentru că cine se aseamănă se adună, Darius Vâlcov, ministru al bugetului şi după câteva luni ministrul finanţelor publice.

Aceste figuri triste, care astăzi ţipă în gură mare că sunt preocupaţi de soarta românilor, au fost de acord cu ştergerea datoriei, fără să zică un cuvânt.

Liviule, când ţipi de grija gazelor din Marea Neagră şi legea off-shore îţi aduci aminte şi de acest jaf de 400 milioane de dolari? Ca să nu mai vorbim că din 2014 şi până acum trebuia să încasăm şi 260 de milioane dolari, contravaloarea acţiunilor. Ăsta jaf, 660 milioane dolari. Dar fondul de 1 miliard de euro promis de KazMunayGas unde este?

Vă fac două propuneri serioase, să nu ziceţi că doar vă critic:                                    

- anulaţi memorandumul din 2014, încasaţi cei 660 milioane dolari (cu dobânzi cu tot) şi aveţi bani şi pentru legea pensiilor să o aplicaţi din 2019 nu din 2022.

- facem o comisie de anchetă în Parlament care să identifice prejudiciile aduse statului român şi responsabili.

Dragnea şi Vâlcov, dreptate până la capăt, nu!?

Eugen, pe asta nu o recuperezi? E clar că nu, erai şi tu părtaş”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite