Cîţu, despre PNRR: Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau începutul lui decembrie. Vom vedea exact suma la acel moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a afirmat, referitor la întâlnirea de luni cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, că primii bani prin PNRR vor veni la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, neprecizând suma exactă.

„Veţi vedea ultima variantă a PNRR. Este un moment istoric pentru România. O componentă a Planului de investiţii pe care îl avem pe următorii opt ani de zile, cel puţin, cele 29,9 miliarde euro care vin prin PNRR, 9,7 miliarde de euro din 48 de miliarde la nivel european sunt pentru transporturi. E cea mai mare sumă din UE. Avem 3,6 miliarde pentru România educată, deci vor merge în educaţie. Sunt fonduri pentru sănătate, pentru spitale noi. Este un program de investiţii clar, dar şi reformă, pentru că ele merg împreună. Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie. Vom vedea exact suma la acel moment”, a declarat luni Florin Cîţu. 

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen va face luni o vizită oficială la Bucureşti în contextul finalizării procesului de evaluare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU. Ursula von der Leyen va avea întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu. Înaintea vizitei, Ursula von der Leyen a scris pe Twitter că este în drum spre România pentru a vedea cum se desfăşoară redresarea pe teren.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite