Cîţu anunţă că statul va face o emisiune de obligaţiuni pentru populaţie: Este un program de emisiuni de obligaţiuni care vine alături de programul economic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, anunţă că statul va face o emisiune de obligaţiuni destinată populaţiei care are încredere în Guvern, banii urmând a fi utilizaţi pentru investiţii. ”Este un program prin care noi sperăm ca românii, dacă au încredere în Guvern, să investească în aceste obligaţiuni, iar banii aceia vor fi folosiţi pentru investiţii.

Sunt pentru a reconstrui România. Este un program de emisiuni de obligaţiuni care vine alături de programul economic pentru a construi România, pentru a reclădi România”, afirmă Florin Cîţu.

”Pe 1 iulie cred că emitem, ordinele sunt semnate de mine, cred că de la 1 iulie va porni o emisiune în lei pentru a finanţa... Trebuie să mă asigur că începem atunci, ordinele sunt semnate, dar ştiţi cum e, birocraţia are o inerţie mai mare. În lei, pentru persoane fizice cred că mergem până la 5 ani, dar este un program, este adevărat că este construit pe ceea ce era până acum, dar noi l-am făcut mai flexibil. Înainte puteai să pui banii în acest program şi nu puteai să-i mai scoţi cinci ani de zile, noi dăm şi nişte bonificaţii. Este un program prin care noi sperăm ca românii, dacă au încredere în Guvern, să investească în aceste obligaţiuni, iar banii aceia vor fi folosiţi pentru investiţii. Sunt pentru a reconstrui România. Este un program de emisiuni de obligaţiuni care vine alături de programul economic pentru a construi România, pentru a reclădi România”, a declarat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24. 

El a promis ”o dobândă competitivă, o dobândă bună”.

Întrebat dacă România va avea nevoie de sprijinul FMI, ministrul a răspuns: ”Nu”.

”Eu vă spun că în 2020 am reuşit, iarăşi, o premieră. suntem singura ţară care nu suntem în zona euro care are un deficit ca al nostru, spre 6%, să nu aibă nevoie de finanţare de la o instituţie internaţională cum este FMI”, a completat Cîţu.

El a precizat că împrumuturile din perioada de criză au fost făcute de pe pieţele financiare ”pe perioade lungi” de 15-20 de ani, iar dobânda plătită pentru aceste credite este, la lei, în jur de 3%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite