Cîţu acuză fostul Guvern că a amânat plăţi şi a supraestimat venituri: PSD să ne spună unde sunt cele 18 miliarde lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO gov.ro
Florin Cîţu FOTO gov.ro

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a declarat marţi că rectificarea bugetară era necesară, deoarece fostul Guvern PSD a supraestimat veniturile cu 18 miliarde lei şi nu a plătit concedii, TVA şi nici nu a prevăzut bani pentru pensii sau indemnizaţii pentru copii, deficitul fiind redus artificial prin „practica ilegală” a amânării plăţilor pentru anul următor.

„Această rectificare bugetară era necesară având în vedere execuţia bugetară şi faptul că bugetul a fost construit pe informaţii neadevărate, pe o supraestimare a veniturilor. Această rectificare arată că veniturile trebuie diminuate cu peste 18 miliarde de lei, dintre care aproape 10 miliarde de lei venituri fiscale şi aproape 8 miliarde de lei din venituri din fonduri europene”, a spus Cîţu.

Potrivit ministrului de Finanţe, rectificare era necesară „pentru că banii pentru pensii, indemnizaţii, pentru concedii medicale şi alte cheltuieli sociale nu erau cuprinşi pentru ultimele două luni”.

„Cine spune că nu trebuia să facem aceste plăţi, ar fi trebuit, în primul rând, să cer celor de la PSD să ne spună unde sunt cele 18 miliarde de lei, dacă trebuia să le cerem să aducă banii de acasă sau trebuie să îndreptăm ce au făcut ei. Această rectificare are rolul de a îndrepta şi de a repara toate prostiile făcute în ultimii trei ani de zile de către PSD la guvernare.  Este cinic să vezi acest partid care vine astăzi şi ne spune şi comentează această rectificare bugetară, dar nu a plătit concediile medicale de trei luni de zile, a întârziat cu plata pentru TVA, nu prevăzut în buget banii pentru pensii, pentru indemnizaţii pentru copii, pentru susţinătoare a persoanelor cu handicap şi aşa mai departe. Ar trebui ei să vină să explice cum au construit acest bughet fără să includă aceşti bani”, a mai spus Florin Cîţu.

„Cu această rectificare până în punct unei practici mizerabilă prin care banii care trebuiau să ajungă către cheltuieli sociale erau folosiţi pentru baroni locali şi în acelaşi timp punem punct unei practici prin care, la sfârşit de an, deficitul era artificial redus prin amânarea unor plăţi pentru anul următor. Anul trecut, Comisia Europeană a scris negru pe alb că această practică este ilegală şi nu trebuie să continuie, iar noi respectăm legea şi prin această rectificare vom arăta ce s-a furat, unde s-a furat şi cum s-a supraestimat”, a mai spus Cîţu.

Acesta susţine că există multe programe prin care „se sifonează” bani de la buget şi acestea vor fi oprite.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite