Cioloş, la Dacia: „Până la sfârşitul anului vom avea un studiu de fezabilitate bun şi consistent pentru Autostrada Sibiu-Piteşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş, aflat joi într-o vizită pe platforma Dacia de la Mioveni, a declarat că există finanţare pentru Autostrada Sibiu-Piteşti şi că deja nu se mai pune problema dacă se va construi, ci cât de repede va fi gata.

„Am observat o unanimitate privind proiectul de infrastructură Sibiu-Piteşti, sunt interesate atât sindicatele, cât şi conducerea de la Dacia. Le-am confirmat membrilor noii conduceri că acest proiect rămâne o prioritate. Acum avem şi finanţare, mai rămâne să avem un studiu de fezabilitate“, a spus Cioloş.

El a mai precizat: „Din cauza modului defectuos în care a fost gândit şi licitat, studiul de fezabilitate anterior nu a fost bun, dar acum se pregăteşte unul nou şi până la sfârşitul anului vom avea un studiu bun, consistent, astfel încât să ne menţinem în calendarul de construcţie prevăzut în Master Planul General de Transport“.

Premierul a menţionat că proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti este „parte a Legii Centenarului“, astfel că „întrebarea nu mai e dacă se va construi, ci cât de repede va fi finalizat“.

Programul „Rabla“, buget multianual

Dacian Cioloş le-a vorbit producătorilor Dacia şi despre Programul „Rabla“, care e văzut „nu doar ca o stimulare din motive de mediu, ci şi ca o măsură de protejare a producţiei autohtone de autovehicule“.

În acest sens, „lucrăm la un proiect prin care Programul «Rabla» să fie bugetat nu doar pe un an, ci şi pe 2-3-4 ani“, a spus Cioloş.

Facilităţi pentru angajaţi şi pentru industria de componente

Şeful Guvernului a reamintit că din luna august „sau odată cu salariile din august“ vor fi eliminate impozitele pe salariile din domeniul cercetare-dezvoltare, după modelul din IT, invitând centrele de cercetare - cum este şi cel dezvoltat de Dacia la Titu - să profite de pe urma acestei oportunităţi.

În fine, Dacian Ciloş le-a mai spus producătorilor că Guvernul pregăteşte o schemă de finanţare şi ajutoare de stat pentru industriile creative de care ar trebui să beneficieze şi furnizorii de componente pentru industria auto, precizând că prin această schemă şi-ar dori să fie stimulat capitalul românesc învestit în acest sector.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite