Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut semnificativ în primele 11 luni din 2015

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut semnificativ în primele 11 luni din 2015

Românii au cheltuit în primele 11 luni din 2015 cu 9,4% mai mult pentru achiziţia şi întreţinerea autovehiculelor

În perioada 1.I‐30.XI.2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I‐30.XI.2014 atât ca serie brută cu 9,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,7%, comunică Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ştiri pe aceeaşi temă


În luna noiembrie 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 0,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 8,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 13,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,4%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 15,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,7%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna noiembrie 2015 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 5,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de sp_lare, cur_ţarea şi vopsirea textilelor şi bl_nurilor (‐8,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (‐8,6%), activităţile agenţiilor turistice şi tur‐operatorilor (‐2,0%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (‐0,1%). Activit_ţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au rămas la acelaşi nivel, se arată în comunicatul INS.

În primele 11 luni din 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor a crescut cu 9,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+18,3%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,3%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+6,1%). Scăderi s‐au înregistrat la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (‐0,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I‐30.XI.2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,4% mai mare comparativ cu perioada 1.I‐30.XI.2014, provenită de la activit_ţile agenţiilor turistice şi tur‐operatorilor (+20,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+14,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+5,4%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi bl_nurilor (‐0,5%).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările