Chiriţoiu, despre taxa din facturile de energie, percepută consumatorilor pentru salvarea CE Oltenia: Este ajutor de stat. Trebuie avizat de Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii ar putea plăti în fiecare factură la energia electrică din următorii 10 ani o taxă de susţinere a Complexului Energetic Oltenia, însă acest ajutor de stat trebuie aprobat de Comisia Europeană, a declarat, pentru Agerpres, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

„Există un grup de lucru la Ministerul Energiei care discută un plan pentru a solicita Comisiei Europene aprobarea unui ajutor de stat. Ideea este că avem nevoie de CE Oltenia pentru funcţionarea sistemului energetic, iar CE Oltenia este afectat de creşterea preţului cu certificatele de emisii, astfel că trebuie să găsim o soluţie. Eu o văd ca un fel de servicii de sistem, dar nu ştiu încă stadiul discuţiilor de la Ministerul Energiei”, a spus Chiriţoiu, scrie financialintelligence.ro.

Guvernul intenţionează să promoveze o schemă de sprijin pentru CE Oltenia, prin care, timp de zece ani, toţi consumatorii români vor plăti până la 10,5 miliarde de lei, pentru a susţine compania, afectată sever de creşterea costurilor cu certificatele de emisii pe care trebuie să le cumpere pentru a produce energie electrică.

Guvernul doreşte ca toţi consumatorii români de energie electrică să plătească o aşa numită taxă de adecvanţă CEO, trecută în factura fiecăruia, scrie economica.net.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite