Chinezii câştigă primul contract major de infrastructură din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie chineză implicată într-o asociere cu o companie românească a câştigat primul contract important de infrastructură în România, după numeroase eşecuri în această direcţie a companiilor chineze.

Asocierea dintre SINOHYDRO (China) şi GOOD PROD S.R.L. (România) a câştigat contractul pentru construirea centurii ocolitoare din Zalău, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Proiectul prevede proiectarea şi execuţia celor 5,5 kilometri de pe centura municipiului Zalău (judeţul Sălaj) – etapa a doua. Durata contractului va fi de 114 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor, iar perioadă de garanţie a lucrărilor de 84 de luni, a mai transmis Bode, într-o postare pe Facebook. Contractul are o valoare de 185,5 milioane de lei fără TVA. Proiectul prevede şi execuţia a cinci viaducte şi două poduri.

Până în prezent, mai multe companii chineze au participat la licitaţiile pentru proiecte majore de infrastructură din România, precum autostrada Ploieşti-Braşov sau reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, însă ele au fost excluse din aceste proiecte, înainte de demararea lor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite