CFR va plăti până pe 15 mai datoria către Electrica

CFR va plăti până pe 15 mai datoria către Electrica

Datoria CFR către Electrica va fi oficial stinsă după plata celor peste 220 de milioane de lei

Electrica a semnat vineri seară o convenţie cu CFR pentru stingerea datoriei companiei naţionale de căi ferate către furnizorul de electricitate, acesta urmând să primescă până la 15 mai o sumă de 228 milioane lei, a declarat ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Aseară s-a reuşit semnarea convenţiei Electrica - CFR pentru stingerea datoriei. Până la 15 mai Electrica urmează să primească 228 milioane lei. Este o intrare în normalitate şi un pas înainte pentru listarea cu succes a Electrica”, a arătat Nicolescu.

La finele anului trecut, fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu afirma că arieratele acumulate de CFR Călători şi, pe cale de consecinţă, de CFR Infrastructură însumează 560 milioane lei doar pentru energie.

Departamentul pentru Energie a anunţat, vineri, înfiinţarea Societăţii de Admnistrare a Participaţiunilor în Energie (SAPE) prin divizarea parţială a Electrica SA, urmând ca, după finalizarea acestei operaţiuni, compania să vândă, prin ofertă publică de majorare a capitalului, un pachet de acţiuni nou-emise.

Pentru listare la Bursa de Valori Bucureşti, Electrica SA a decis să vândă un pachet de acţiuni noi reprezentând 105% din capitalul social, titluri emise în cadrul unei majorări de capital, prin această ofertă statul vizând cedarea pachetului majoritar de acţiuni către investitori privaţi.


Pe aceeaşi temă:

Război total pe calea ferată: la CFR Călători, sindicatele cer salarii cu 10% mai mari, compania oferă 4%. La CFR Marfă, bătălia se dă pe concedieri

Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei: Grupul Confort, deţinut de Georgică Cornu, a ajuns să deţină creanţe de 850 de milioane de lei la RAAN

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: