CFR Călători repune în circulaţie trenuri suspendate. Reguli de circulaţie: Cumpăraţi bilete online, masca este obligatorie!

CFR Călători repune în circulaţie trenuri suspendate. Reguli de circulaţie: Cumpăraţi bilete online, masca este obligatorie!

FOTO Nyuhatijelen.ro

CFR Călători continuă să repună în circulaţie trenurile a căror circulaţie a fost temporar suspendată începând cu lunile martie şi aprilie 2020 în corelaţie cu măsurile de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, emise de autorităţi.

Primele trenuri au fost repuse în circulaţie, gradual, odată cu ieşirea din starea de urgenţă şi continuă cu data de 1 iunie 2020. Excepţie fac trenurile care nu au funcţie în această perioadă (ex: trenurile de navetă pentru elevi).

Listă trenuri Interregio

Listă trenuri Regio

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă tuturor călătorilor cumpărarea biletelor din timp. Începând cu data de 3 iunie 2020, cumpărarea cu anticipaţie a biletelor înainte de plecare, creşte de la 10 la 20 de zile.

CFR Călători Recomandă cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita aglomeraţia la ghişee/casele de bilete şi manipularea banilor în numerar. La ghişeu, este indicată efectuarea plăţii cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.

Pentru a răspunde nevoii de mobilitate a călătorilor pe calea ferată, compania rămâne conectată la solicitările de trafic şi în limita parcului de material rulant disponibil şi intervine operativ pentru adaptarea capacităţii de transport.

CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituţiilor au introdus programul decalat pentru angajaţi.

Din data de 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii, vor cumpăra locuri distanţate.

Masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei. Pentru protecţia dumneavoastră, a celorlalţi călători şi a personalului nostru, CFR Călători vă roagă să purtaţi corect masca, astfel încât să vă acopere gura şi nasul.

CFR Călători este pregătită tehnic să repună în circulaţie trenurile şi în trafic internaţional. Operaţionalizarea acestei decizii este condiţionată de obţinerea acordului administraţiilor feroviare europene partenere.

Persoanele care călătoresc cu trenul trebuie să repecte regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii, şi este important să aibă în vedere regulile şi recomandările de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiţii de siguranţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: