CFR SA aşteaptă ofertele de consultanţă pentru proiectarea şi execuţia liniei Mogoşoaia-Baloteşti. Când vor fi gata lucrările

CFR SA aşteaptă ofertele de consultanţă pentru proiectarea şi execuţia liniei Mogoşoaia-Baloteşti. Când vor fi gata lucrările

Administratorul naţional de infrastructură feroviară, CFR SA, a publicat licitaţia pentru contractarea serviciilor de consultanţă în vederea managementului proiectării şi asistenţei tehnice pentru verificarea execuţiei lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente obiectivului – Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti (proiectare + execuţie).

Proiectul face parte din asigurarea conexiunii feroviare între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, aceasta fiind o lucrare majoră estimată la o valoare de 82 milioane de euro. Autorităţile promit că va fi gata până în 2020, scrie clubferoviar.ro.
  
Contractul de consultanţă este estimat la o valoare de 1, 83 milioane lei (393,4 mii euro), nefiind însă împărţit pe loturi. Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat. 
  
Criteriile de atribuire vor urmări cel mai bun raport calitate-preţ, astfel componenta financiară va avea o pondere de 40%, în timp ce componenta tehnică va avea o pondere de 60%. 
  
 Durata contractului va fi de 18 luni de la semnarea acestuia. 
  
 Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 30 ianuarie. Ofertele depuse trebuie să fie valabile până la data de 30 mai. 
  
 Reamintim că licitaţia pentru lucrările de proiectare şi execuţie a liniei Mogoşoaia-Balotesti a fost publicată de către CFR SA în luna octombrie 2018. Lucrările prevăd dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Balotesti. Contractul este estimat la o valoare de 51 milioane lei (10,95 milioane euro). 
  
 Reamintim şi că singura ofertă depusă pentru dublarea liniei de cale ferată către Aeroportul Otopeni, secţiunea Mogoşoaia-Balotesti a fost cea a companiei PORR Construct. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: