Cele mai bune oraşe din lume pentru Generaţia Z. Bucureşti, un oraş nepotrivit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii sub 22 de ani, adică Generaţia Z, sunt pe cale să intre în câmpul muncii, iar unele oraşe sunt mai bine pregătite decât altele să îi primească şi să îi integreze. Londra este oraşul cel mai potrivit pentru ei, în timp ce Bucureştiul ocupă un loc ruşinos, arată un studiu realizat la nivel mondial.

Generaţia Z este formată din cei născuţi între anii 1997 şi 2012, care au crescut în timpul celei de-a patra revoluţii industriale, trecând prin atentatele din 11 septembrie 2001, o criză climatică şi o recesiune. Membrii acestei generaţii sunt cunoscuţi a fi nativi digitali, adică „născuţi cu telefonul în mână“, care pun preţ pe securitate, diversitate şi autonomie şi au ca scop reuşita prin pragmatism şi determinare. Această generaţie va avea de a face cu inteligenţa artificială în dezvoltare tot mai accelerată, care înlocuieşte oamenii în câmpul muncii, ceea ce înseamnă că trebuie să înveţe astfel încât să fie cu un pas înainte.

Platforma internaţională Nestpick a realizat un raport în care a analizat ce oraşe se potrivesc cel mai bine pentru Generaţia Z, cea mai „conectată” grupă de vârstă la momentul actual, în contextul în care primii membri ai acestei generaţii termină facultatea şi urmează să atace piaţa muncii. Indexul realizat de companie încearcă să determine ce oraşe vor satisface nevoile acestei noi generaţii şi cum devin ele destinaţii atractive pentru creatorii şi pionierii zilei de mâine.

Top 10 oraşe pentru Generaţia Z

În timp ce primele 10 oraşe au un cost de trai foarte ridicat, capacitatea lor de a face faţă aşteptărilor Generaţiei Z le-a asigurat primele locuri în acest clasament.

Cel mai atractiv oraş pentru Generaţia Z este Londra, în ciuda haosului privind Brexitul, deoarece le poate satisface nevoile educaţionale, oferă oportunităţi puternice de afaceri şi antreprenoriat social, deţine numeroase spaţii de conlucrare (co-working), este un oraş avansat în ceea ce priveşte inteligenţa artificială şi, pe partea de plăcere, găzduieşte numeroase concerte.

Cel de-al doilea oraş din top este Stockholm, conducând în domenii precum bănci digitale, acţiuni de mediu şi dreptul de a protesta. Top trei este completat de Los Angeles, care a obţinut calificative mari în domeniile educaţie, concerte şi administraţie digitalizată.

Topul celor mai atractive 10 oraşe pentru Generaţia Z este compus, în continuare, din: Toronto, New York, Berlin, Munich, San Francisco, Amsterdam şi Vancouver.

3,6 din 100 este scorul ruşinos obţinut de Bucureşti la capitolul pregătirii studenţilor pentru lumea viitorului.

Bucureşti, loc ruşinos

Capitala României, Bucureşti, ocupă locul 86 dintr-un total de 110 oraşe analizate. Cel mai bun scor obţinut este la capitolul digital, respectiv la protecţia şi securitatea online şi internetul rapid. „Dreptul de a protesta” este un alt capitol la care Bucureştiul stă bine, probabil ţara noastră fiind cunoscută pentru protestele masive din ultimii doi ani.

În schimb, Capitala stă cel mai prost la capitolul „educaţie”, respectiv măsura în care oraşul oferă studenţilor mijloacele pentru a fi pregătiţi pentru o lume condusă de tehnologie şi bazată pe cunoştinţe. Mai precis, scorul slab este dat de numărul mic de instituţii educaţionale care oferă diplome în informatică, tehnologie şi programe specializate pe inovaţie.

De asemenea, Bucureştiul este slab „internaţionalizat”, având foarte puţini locuitori străini, raportul prezentând un calificativ prost şi în ceea ce priveşte acceptarea comunităţilor LGBT, la nivel social şi legislativ.

În plus, Bucureştiul are calificative slabe la capitolele inteligenţă artificială, antreprenoriat social, banking şi plăţi digitale, mobilitate şi economia „sharing”, spiritul antreprenoriat şi inovaţie.

Imagine indisponibilă
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite