Cel mai mare furnizor de energie electrică explică cum aplică reducerile de preţ

Cel mai mare furnizor de energie electrică explică cum aplică reducerile de preţ

Cel mai mare furnizor de energie electrică din România, cu peste 3,2 milioane de clienţi la nivel naţional, explică modalitatea prin care aplică reduceri comerciale voluntare de preţ penru consumatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Electrica Furnizare vine în întâmpinarea clienţilor şi oferă detalii cu privire la reducerea comercială voluntară, măsură menită să faciliteze accesul acestora în piaţa liberă prin acordarea timpului necesar pentru selecţia ofertei potrivite. 
 
Tuturor clienţilor Electrica Furnizare beneficiari ai serviciului universal li se va acorda o reducere comercială, aplicabilă în perioada 01.01.2021- 30.06.2021, până la momentul exprimării opţiunii pentru unul dintre produsele din piaţa concurenţială. Reducerea este aplicată în mod nediscriminatoriu şi reflectă diferenţa dintre preţul serviciului universal şi preţul ofertei concurenţiale celei mai mici, adică „Stabil 30”.”, a informat Elecrica Furnizare.
 
Pentru buna informare a clienţilor, aducem la cunoştinţă modul în care Electrica Furnizare aplică reducerea comercială menţionată de Ordinul ANRE Nr. 5 din 20.01.2021: 
 
- pentru clienţii care au primit până la data de 28.01.2021 factura aferentă consumului efectuat în luna ianuarie, reducerea aplicabilă intervalului 01.01.2021-28.01.2021 se va regăsi în cadrul primei facturi emise ulterior acestei date;
 
- toate facturile emise lunar, începând cu data de 28.01.2021, vor conţine reducerea comercială menţionată.
 
Modalitatea de acordare a reducerii este redată cu titlu de exemplu mai jos : 
 

Denumire servicii facturate

Perioada de facturare

Cantitate facturată

U.M.

U.M. Preţ unitar fără TVA
lei / U.M.)

Valoare fără TVA
(Lei)

Valoare TVA (lei)

Reducere com. Ord 171/2020, 5/2021

01.01.21 - 03.02.21

95

kWh

-0,01030

-0,98

-0,19

 
Având în vedere importanţa informării corecte a clienţilor cu privire la serviciile şi schimbările aduse de liberalizarea pieţei energiei, Electrica Furnizare va continua, şi după data de 30.06.2021, să vină în întâmpinarea acestora cu facilităţi şi informări care să garanteze un transfer uşor în piaţa concurenţială.
 
Clienţii Electrica Furnizare au, totodată, la dispoziţie un proces simplificat de contractare datorită deciziei companiei de a solicita un singur document oficial din partea acestora: actul de identitate. Procedura este una facilă şi în cazul clienţilor noi, pe lângă cartea de identitate fiind necesar doar un act de proprietate sau o declaraţie pe proprie răspundere.
 
Cu o experienţă de peste 120 de ani pe piaţa de energie electrică, compania Electrica Furnizare este parte a Grupului Electrica şi are un portofoliu de peste 3,2 milioane de clienţi. Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată cu succes la Bursele de Valori Bucureşti şi London Stock Exchange, încă din anul 2014.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările