Cel mai mare furnizor de energie electrică anunţă reduceri de preţ pentru consumatorii care nu au optat pentru piaţa liberă

Cel mai mare furnizor de energie electrică din România, care deserveşte 3,2 milioane de consumatori casnici din 18 judeţe, a anunţat reducerea tarifelor pentru consumatorii care nu au optat încă pentru încheierea contractelor în piaţa liberă.
,,...astfel încât cei interesaţi de ofertele concurenţiale să poată beneficia de cea mai promptă şi completă consultanţă în procesul de selecţie a ofertei potrivite şi de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice,'' Și cum o să fie informarea asta, vezi că la alt furnizor de eg. electrică e mai ieftin și la mine e mai scump, du-te acolo? Aplic un discount până la 31 august, apoi, dacă n-ai optat ptr. un alt furnizor scumpesc de vă plângeți de milă, adică ,,liberalizez''? Liberalizarea prețului la eg. electrică la furnizorii ptr. consumatorii casnici ar trebui să fie o măsură bună, care să scadă prețurile, nu să le crească! În realitate, așa e la români, fiecare încearcă să profite cât mai mult, să se îmbogățească rapid! Trăim într-o lume ipocrită, toți luptă ptr. binele nostru, ptr. bunăstarea și sănătatea noastră, afaceriști, politicieni etc. În realitate luptă ptr. interesele lor, ptr. bunăstarea lor etc. Într-un Stat occidental te mai poți aștepta la grija față de om, în România prea puțin! Un popor nemulțumit, în democrație, nu va da niciodată randament!
Factura mea pe anul trecut era „Factură concurențială”, așa scria pe ea dar asta nu i-a împiedicat pe Enel-iști să-mi factureze cu 81 de lei suta de kW. Acum am un nou contract cu alt furnizor la prețul de 63 lei suta de kW, deci se poate, important e să fie concurență liberă. Va fi greu pentru marii furnizori ce au schema încărcată cu zeci de directori plătiți gras, ca la Primăria București sub Firea, cu cele 22 de societăți pline de șefi și șefuți bine plătiți.
Marcu, se poate, normal că se poate, așa au gândit și cei din UE atunci când au venit cu reglementările și directivele în domeniul energiei electrice, dar să vedem ce va fi prin toamna anului curent, cum vor proceda furnizorii de eg. electrică! Sper să nu fie o atragere a consumatorilor către alți furnizori care practică prețuri mai mici, apoi, după ce și-au văzut sacii în căruță, încep să scumpească facturile! E important să fie o concurență liberă, dar deocamdată piața de furnizare a energiei electrice e acaparată de marii furnizori, aia unde, așa cum scrii, sunt tot felul de șefi care încasează salarii f.mari!
@Fahreinheit, niste clarificari - trecerea la piata concurentiala este o masura fireasca, comuna in toate tarile capitaliste - parca l-am impuscat pe Ceausescu, nu ? In mod normal, ar trebui sa reduca preturile (chiar se intampla in cazul unor funizori) - e OBLIGATORIU sa trecem la piata concurentiala (sa contractam cu un furnizor), altfel vom plati oricum MAI MULT pe piata serviciului universal ! Mai departe, e capitalism pe paine: preturile pot fluctua din diverse motive - EXACT asa cum se intampla si pentru alte produse. PS: Inca sunt multe generatii care au trait pe vremea comunista si suspina dupa anumite aspecte - e real ca viata era mai ieftina, dar aia nu era viata ! Pai hotarati-va tata - ori in caruta, ori in teleguta !!
Btw: Titlul articolului este inselator ! - de fapt, nu e o "reducere", e o facilitate, furnizorul isi va taxa abonatii actuali in urmatoarele 6 luni dupa pretul concurential (ca si cand ar fi contractat cu ei) si nu dupa pretul serviciului universal. In fapt, fata de tariful de pana la 31.12.2020, poate sa insemne si o crestere - numai ca oricum va fi mai mica decat daca ii taxa dupa pretul serviciului universal. - in plus, furnizorul castiga un interval suplimentar de timp in care sa-si convinga abonatii sa contracteze cu el si nu cu altii ! Dupa cum vedeti, furnizorul nu are decat de castigat (si tangential, si abonatii)- practic toti ar trebui sa faca la fel !
Realist... @Fahreinheit, niste clarificari Am scris f.clar mai sus, ,, E important să fie o concurență liberă,'' Am îndemnat eu lumea să nu caute alți furnizori, i-am îndemnat să fie nostalgici după perioada comunistă? Gata, liberalizarea prețului la eg. electrică s-a produs, așa că presupunerile astea de nostalgie comunistă a unora n-au niciun rost! Poate niște adăugiri, nu clarificări, și îndemnul de a nu mai pendula între amintirile nostalgicilor după perioada comunistă și societatea capitalistă pe care o trăim! Sper că îndemnul nu mi se adresează mie, deoarece am urât comunismul prin tot ceea ce a însemnat el! Am făcut referire la ,,specificul'' românesc, de capitalism de cumetrie pe pâine, acela de înțelegeri de culise în privința prețurilor practicate, nu numai la eg. electrică! Se întâmplă și în alte țări, dar la noi e așa cum am scris, fiecare încearcă să profite cât mai mult, să se îmbogățească rapid, iar interesul arătat consumatorului e de cele mai multe ori declarativ, neacoperit de realitate! Românii, ca mentalitate, sunt departe de binele pe care-l doresc ,,aproapelui'' și mai au drum lung de parcurs până când vor înțelege că binele celuilalt va duce, în final, la binele lor, la creșterea nivelului de trai!
@F, nu domle, stai linisti, vorbeam generic.
Realist, chiar dacă par mai agitat uneori, sunt liniștit, de felul meu! :) Mulțumesc ptr. precizare!