Cel mai mare exod de forţă de muncă: Aproape un milion de străini, printre care şi români, au părăsit Marea Britanie

Cel mai mare exod de forţă de muncă: Aproape un milion de străini, printre care şi români, au părăsit Marea Britanie

Aproape un milion de oameni au plecat din Marea Britanie spre sfârşitul anului trecut, acesta fiind cel mai mare exod de lucrători străini înregistrat până acum, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform datelor oficiale prezentate marţi, Oficiului naţional de statistică (ONS) sugerează că doar în ultimele trei luni ale lui 2020 în Marea Britanie erau cu 795.000 de lucrători străini mai puţini decât cu un an mai devreme şi cu aproape un milion mai puţini rezidenţi născuţi în străinătate cu vârsta peste 16 ani, transmite Reuters, citată de Agerpres.
 
Aceasta, în condiţiile în care Marea Britanie a înregistrat cel mai mare bilanţ al deceselor atribuite coronavirusului de tip nou din întreaga Europă şi a fost afectată în plan economic în mai mare măsură decât orice altă economie majoră. Impactul s-a resimţit mai ales în unele sectoare unde lucrau un mare număr de străini, cum este industria ospitalităţii, notează Reuters.
 
Cifrele difuzate marţi provin dintr-un sondaj oficial privind piaţa muncii din Marea Britanie şi nu se referă la principalele statistici privind imigraţia, care a fost suspendată din cauza pandemiei, iar Oficiul de statistică a atenţionat că trebuie "folosite cu prudenţă" din mai multe motive.
 
Aproape 6 milioane de români trăiesc în afara ţării, majoritatea dintre aceştia muncind în Marea Britanie, Italia, Spania, Franţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările