CEC Bank, finanţare de 60 de milioane de lei pentru şantierul naval Damen Shipyards din Mangalia

CEC Bank, finanţare de 60 de milioane de lei pentru şantierul naval Damen Shipyards din Mangalia

FOTO: Facebook Damen Shipyards Mangalia

CEC Bank a acordat un credit de 60 de milioane de lei şantierului din Mangalia, controlat de constructorul olandez de nave Damen Shipyards, pentru finanţarea operaţiunilor curente.

Potrivit unui comunicat, şantierul naval Damen Shipyards din Mangalia este implicat în prezent înzece proiecte de construcţii navale, inclusiv pentru o navă de explorare offshore, ce va fi livrată unui client de primă talie internaţională.

Alte proiecte în derulare includ: construirea a două nave cargo Roll-on/Roll-off (pentru transportul încărcăturilor pe roţi-tiruri, camioane etc), construireaa patru nave tanker pentru transportul produselor chimice ce tocmai ce au fost livrate cu succes, construcţia a două nave suport spărgătoare de gheaţă, modernizarea şi retehnologizarea unui spărgător de gheaţă şi a unei nave suport, precum şi activităţi de reparaţii curente nave de la clienţi naţionali şi internaţionali.

Bogdan Neacşu, director general CEC Bank, a transmis: “Ne bucură să contribuim la continuarea unor proiecte industriale deimpact din România. Şantierul naval de la Mangalia are zeci de ani de tradiţie şi este printre cele mai mari la nivel european, jucând un rol important atât la nivelinternaţional, pe segmentul industriei navale, cât şi la nivel local, prin impactul pe care-l are pe piaţa forţei de muncă, în exporturi şi în ecosistemul industriei grele româneşti”.

De asemenea, directorul general al Damen Shipyards Mangalia, Chris Groninger, a anunţat că în portofoliul curent al şantierului se află în desfăşurare două proiecte de modernizare şi retehnologizare nave, ce aparţin autorităţilor române.

”Suntem mândri că facem parte din acest proiect unde statul Român este acţionar majoritar şi Damen deţine controlul operaţional. Pentru industria grea românească acest concept aduce o nouă, eficientă şi modernă soluţie pentru o dezvoltare economică durabilă, transfer de know-how şi retenţia personalului calificat la nivel naţional”, a declarat Chris Groninger.

Şantierul din Mangalia, cunoscut iniţial ca Şantierul Naval 2 Mai a fost preluat, în iulie 2018, de către Grupul Damen, în cadrul unui joint-venture în care Statul Român deţine 51% şi grupul olandez Damen Shipyards -49%. Grupul Damen mai deţine un şantier in Romania, la Galaţi, încă din anul 1998.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările