Ce spun sindicatele despre propunerile PNL de majorare a salariului minim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Hossu FOTO Eduard Enea
Bogdan Hossu FOTO Eduard Enea

Guvernul PNL a venit cu o propunere de construire a unui mecanism care să dea predictibilitate în stabilirea salariului minim pe trei variante, a declarat, marţi, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA”, Bogdan Hossu.

„În principal, Guvernul face o propunere de construire a unui mecanism care să dea predictibilitate în stabilirea salariului minim şi cunoaşterea pentru mediul de afaceri pe trei variante. Varianta principală rămâne stabilită în funcţie de inflaţie şi de productivitatea muncii. Se dau mai multe detalii legate de productivitate. E o chestiune legată de modul de calcul al productivităţii, dar în fine, sunt probleme tehnice care vor trebui analizate. A doua şi a treia variantă sunt corecţii în funcţie de gradul de şomaj existent, o funcţie de depăşire a parametrilor din calcul respectiv şi o corecţie legată de acest lucru”, a afirmat Bogdan Hossu, după ieşirea de la discuţiile avute în Consiliul Naţional Tripartit.

El a afirmat că în şedinţa de marţi s-a prezentat un document în 25 de pagini şi, pentru că nu au avut timp să-l parcurgă în integralitate, a rămas stabilit ca să existe o nouă şedinţă a Consiliul Naţional Tripartit pe subiectul salariului minim marţea viitoare, la ora 10:00.

De asemenea, Bogdan Hossu e spus că Guvernul preferă un singur salariu minim şi nu doreşte să facă diferenţierea.

El a mai declarat că în cazul stabilirii salariului minim trebuie să existe şi o legătură cu coşul minim de trai decent.

Întrebat despre cuantumul majorării, el a menţionat că sindicatele şi o parte din patronate au spus la fel că ar trebui să fie 100 de lei net, cât a fost propunerea din discuţia anterioară din urmă cu o lună de zile.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite