Ce fel de facultate a făcut Eugen Teodorovici? Ministrul „a crescut“ la stat imediat după liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a ajuns de pe băncile liceului direct în Ministerul Transporturilor şi are o carieră bazată integral pe munca la stat, fără a lucra nici măcar o zi în mediul privat.

Eugen Teodorovici (47 ani) a absolvit liceul în anul 1990, la Spiru Haret, în Bucureşti. De acolo, actualul ministru al Finanţelor a intrat direct în câmpul muncii - şi nu oriunde, ci chiar la stat. El a fost angajat încă din anul 1991 ca referent resurse umane la Ministerul Transporturilor, fără nici un pic de experienţă. În prezent, pentru o astfel de funcţie este necesar cel puţin un curs de specialitate. De acolo, Teodorovici şi-a început cariera de 28 de ani în întregime la stat, potrivit celui mai recent CV.

El a trecut din instituţie în instituţie şi din minister în minister, lucrând, pe rând, în: Ministerul Transporturilor, Guvernul României, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Integrării Europene, Ministerul Economiei şi Finanţelor, Ministerul Economiei şi Finanţelor, Curtea de Conturi, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Finanţelor Publice. A ocupat posturi precum expert, director, secretar de stat, consilier de stat sau ministru.

În anul 1993 Teodorovici a decis să se ocupe de studii, el intrând la Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, facultate pe care a absolvit-o în 1997. Nu se ştie însă dacă actualul ministru a făcut studiile la zi sau la fără frecvenţă: până în anul absolvirii, el a fost în acelaşi timp şi student, şi referent la Ministerul Transporturilor. Ciudăţenia a fost observată şi postată pe Facebook de deputatul Robert Turcescu.

Ulterior, Teodorovici şi-a completat studiile cu un masterat în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), în perioada 2004-2006.

Teodorovici a început în 2004 un doctorat în managementul fondurilor europene, tot la ASE, dar nu l-a terminat niciodată. Informaţia că era „doctorand” este menţionată într-un CV mai vechi, dar a fost „omisă” în cele mai recente documente depuse de ministru.

În cel mai recent CV al său nu apar niciun fel de cursuri de formare, perfecţionare sau specializare. Câteva specializări, cele mai multe în domeniul fondurilor structurale, apar în CV-ul mai vechi.

Teodorovici a mărturisit, în 2017, că a primit o diplomă de „master sau curs universitar” de la Academia Naţională de Informaţii a SRI, dar nu ştie în ce pentru că nu a fost „nici măcar o dată“ pe la instituţie. Ulterior,  Colegiului Naţional de Informaţii i-a anulat certificatul de absolvire

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite