Câţi bani poţi câştiga oferind spre închiriere maşina personală: serviciul prin care găseşti clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un serviciu care îţi permite să îţi inchiriezi maşina personală a fost lansat oficial, marţi, şi este disponibil în patru oraşe din România: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Perpetoo se adresează celor care vor să îşi dea spre închiriere maşinile, precum şi celor care vor să le conducă pentru o perioadă minimă de 3 ore şi maximă de 30 zile.

Astfel, cei care vor să îşi listeze maşina, precum şi cei care vor să închirieze un autovehicul, o vor putea face pe www.perpetoo.com, unde vor trebui să îşi creeze un cont în categoria dedicată, Proprietar, respectiv Şofer. Crearea conturilor şi utilizarea platformei este gratuită, singurul cost perceput fiind tariful de închiriere, plătit de către cei care vor să închirieze o maşină. Plata se va face în momentul confirmării rezervării.

Proprietarii de maşini, care îşi listează vehiculul pentru închiriere, stabilesc singuri tariful de închiriere şi beneficiază de asigurare CASCO pe toată perioada de închiriere a maşinii, oferită de UNIQA Asigurări şi Renomia SRBA Insurance Broker.

Cât poate câştiga o persoană care îşi închiriază maşina

Reprezentanţii Perpetoo estimează că cei care îşi închiriază maşina pot câştiga în medie între 1.000 şi 4.000 de lei pe lună. Pentru a avea însă acest câştig, proprietarii de maşini trebuie să aibă în vedere atât condiţiile tehnice ale maşinii (maşina să aibă cel mult 8+1 locuri, să nu fie mai veche de 10 ani, să aibă revizia auto, RCA şi ITP la zi, să aibă rovinietă valabilă şi să fie echipată corespunzător), cât şi interacţiunea constantă cu cei care doresc să închirieze maşina şi care îi vor contacta prin intermediul aplicaţiei.

Proprietarii trebuie să accepte cererea de rezervare şi perioada aferentă acesteia, într-un interval de 1-13 ore (în funcţie de ora României la care se recepţionează cererea) de la primirea solicitării, înainte ca rezervarea să fie considerată confirmată.

De cealaltă parte, cei care doresc să închirieze o maşină se vor bucura de tarife accesibile şi, în plus, vor putea alege exact maşina pe care doresc să o conducă.

Mai mult, Perpetoo oferă şi alte avantaje, precum flexibilitatea perioadei de închiriere şi reducerea birocraţiei datorită documentelor care se auto-completează direct în aplicaţie. Astfel, în momentul în care proprietarul maşinii şi cel care o închiriază se întâlnesc pentru predarea vehiculului, procesul de închiriere a fost deja parcurs, singurul pas care mai rămâne de făcut fiind doar inspectarea condiţiei maşinii şi înmânarea actelor maşinii împreună cu un set de chei.

Reprezentanţii companiei estimează că, în primul an de activitate, peste 3.000 de proprietari de maşini vor lista pe www.perpetoo.com un autovehicul sau chiar mai multe, iar, în ceea ce priveşte numărul închirierilor, acesta va depăşi 25.000.

Serviciul a fost gândit şi implementat de către antreprenorul român Aurelian Marin, cel mai mare touroperator de pe litoralul românesc prin agenţia sa de turism - Paradis Vacanţe de Vis.

Planurile companiei vizează o extindere treptată în cât mai multe oraşe ale ţării.

Despre serviciul de car sharing peer to peer/de la persoană la persoană

Modelele de afaceri colaborative (sharing economy) au avut un trend ascendent clar în ultimii 10 ani, companii precum Airbnb devenind giganţi la nivel mondial în domeniul lor de activitate. Un astfel de exemplu de afacere colaborativă este şi serviciul de car sharing peer to peer (închiriere de maşini de la persoană la persoană), prin intermediul căruia utilizatorii îşi pun la dispoziţie maşina proprietate personală spre închiriere, pe o platformă specializată, în schimbul unei sume de bani.

Acest serviciu este deja utilizat cu succes în ţări din întreaga lume, precum Statele Unite, Canada, Australia, Franţa, Spania, Portugalia, Anglia, Suedia, Cehia sau Germania, unde peste 10 milioane de utilizatori au folosit deja această modalitate de transport.

Despre Perpetoo

Serviciul de car sharing de la persoană la persoană Perpetoo este dezvoltat exclusiv din capital privat românesc, care însumează până în prezent aproximativ 350.000 euro, iar la dezvoltarea şi optimizarea platformei lucrează o echipă de peste 40 de specialişti.

Serviciul îşi propune să contribuie la fluidizarea traficului în marile oraşe prin eficientizarea parcului auto deja existent, dar şi la crearea unei pieţe şi mai competitive de închirieri de maşini, pentru ca toţi utilizatorii să aibă de câştigat: proprietarii să câştige venituri suplimentare prin închirierea propriei maşini, iar românii şi turiştii veniţi în România să poată plăti mai puţin atunci când vor să închirieze o maşină.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite