Cât plătesc românii pentru minivacanţa de Sfânta Maria

Cât plătesc românii pentru minivacanţa de Sfânta Maria

FOTO Calin Gavrilas

Minivacanţa de Sfânta Maria, vârful sezonului turistic din acest an, îi face pe români să scoată din buzunar până la 200 de lei pe noapte pentru cazare, zonele montane şi litoralul fiind cele mai căutate.

Primul vârf de sezon pentru anul 2020 este weekendul de Sfânta Maria. În perioada 14 – 16 august 2020 foarte multe zone turistice din ţară au raportat un grad de ocupare de peste 95%. În topul preferinţelor se află destinaţii din ţară, unde turiştii sunt dispuşi să plătească până la 200 de lei /noapte, în special staţiuni montane şi de pe litoral. Rezervările se fac last minute, fară avans plătit şi cu o fereastra de anulare cât mai mare.

Conform unui studiu realizat de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, românii nu au renunţat complet la planurile de vacanţă pentru vara aceasta. Dintre repondenţi, 77% au fost deja într-o vacanţă sau urmează să plece, pe când doar 23% au ales să-şi anuleze planurile din vara aceasta, dar plănuiesc să le reprogrameze pentru anul viitor.

România este alegerea practică şi sigură, sunt de părere 49% din repondenţi

Conform răspunsurilor la chestionarul Travelminit.ro, avantajul suprem al vacanţelor în România este drumul facil, uşor de parcurs cu maşina personală, varietatea tipurilor de locuri de cazare, preţul redus al sejururilor şi posibilitatea de a-l achita cu tichete de vacanţă.

Turismul intern a fost opţiunea aleasă de 88% dintre repondenţii studiului. În alegerea locaţiei de vacanţă, 49% din repondenţi au avut în vedere locuri uşor accesibile cu maşina. Vacanţele la munte, în special în zona Transilvaniei, au ieşit în topul preferinţelor, cu 46 de procente, urmate de cele de pe litoralul românesc, cu 32 de procente.

Spre deosebire de anii anteriori când aproximativ un sfert dintre călătorii includeau opriri şi în principalele oraşe din Romania, pentru vacante tip city break, anul acesta turiştii se îndreaptă spre zone rurale şi pensiuni agroturistice.

Bugetul pentru o noapte de cazare este cuprins între 100 şi 200 lei

Anul acesta turiştii romani sunt mult mai atenţi cu bugetul de cazare. Aproape jumătate dintre repondenţi au afirmat că au alocat între 100 şi 200 lei / noaptea de cazare şi 28% dintre repondenţi au afirmat că au alocat între 200 şi 300 lei / noaptea de cazare.

Românii caută să îşi minimizeze riscurile rezervărilor făcute, astfel că predomină rezervările last minute, fără avans plătit sau cu un avans minim şi cu posibilitate de anulare cu până la 48 ore înainte de ziua de check in. Voucherele rămân principala metodă de plată pe platforma Travelminit.ro.

Hotelurile şi pensiunile, căutate de turişti pentru că respectă măsurile de curăţenie şi distanţare socială

Teama unei expuneri prea mari şi a contractării virusului sunt printre principalele motive pentru care românii au ales să-şi schimbe planurile de vacanţă din vara aceasta. În proporţie de 64%, repondenţi se tem de contaminarea cu Covid-19 sau de introducerea unei măsuri de carantinare obligatorie. Chestionarul arată că, în proporţie de 43% şi 34%, românii consideră pensiunile şi hotelurile cu standarde mari ca fiind cele mai sigure, şi confirmă în proporţie de 78% faptul că măsurile de prevenţie sunt respectate foarte bine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările