Casă, dulce (scumpă) casă – Cât sunt dispuşi românii să plătească pe un apartament şi cât de mare şi-l permit

Casă, dulce (scumpă) casă – Cât sunt dispuşi românii să plătească pe un apartament şi cât de mare şi-l permit

Cele mai căutate apartamente, în ţară, au fost cele cu două camere FOTO Mediafax

Ultimul an a arătat că românii au devenit mai pretenţioşi atunci când cumpără o locuinţă şi sunt interesaţi mai mult de confort decât de preţul de achiziţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul 2015 a arătat că sectorul imobiliar îşi poate reveni. Nu brusc, ci destul de lent, însă vânzătorii au devenit mai prudenţi, în timp ce cumpărătorii au devenit mai atenţi la ceea ce cumpără.

Asta o arată şi un studiu realizat pentru anul imobiliar 2015 de Imobiliare.ro în colaborare cu platforma AnalizeImobiliare.ro. Consultanţii din zona imobiliară au avansat anul trecut ideea că programul Prima Casă a fost unul dintre motoarele care au condus la creşterea sectorului.

Asta se vede şi din bugetele pe care le-au avut românii anul trecut pentru achiziţia unui apartament. Analiştii cred că Prima Casă a adus peste 20% din cumpărătorii de apartamente în 2015.

Analiza Imobiliare.ro arată că cei mai mulţi cumpărători au fost interesaţi de locuinţe cu o valoare cuprinsă între 40.000 şi 60.000 de euro, practic plafonul pentru programul Prima Casă. Cu excepţia bucureştenilor care au fost interesaţi mai mult de un apartament cu trei camere, majoritatea cumpărătorilor din ţară s-au axat pe locuinţe cu două camere.

Citeşte în Adevărul Financiar ce bugete au avut românii din marile oraşe pentru achiziţionarea unui apartament

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: