Care sunt cele mai căutate meserii din România şi ce salarii oferă angajatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Românii care vor salarii peste minimul pe economie, dar nu au studii superioare se pot orienta spre meserii precum dispecer, vopsitor auto sau maistru, arată datele furnizate de Salario, comparatorul dezvoltat de către eJobs România, transmite Libertatea.

Potrivit sursei citate, salariile plătite de angajatori pentru aceste meserii depăşesc frecvent 3.000 de lei net pe lună.

Datele transmise de Salario arată că dispecerii se află în topul căutărilor multor angajatori, în acest moment fiind disponibile peste 800 de astfel de locuri de muncă pe plaforma eJobs. 

„La salariile acestora se mai adaugă şi diverse sporuri pentru turele de noapte sau pentru munca în zilele de weekend. O persoană care doreşte să candideze pentru o astfel de poziţie trebuie să deţină bune abilităţi de comunicare, dar şi să fie la curent cu legislaţia în vigoare”, spune Roxana Drăghici, directorul de vânzări al eJobs România, transmite Libertatea.

Sursa citată arată că o altă meserie aflată la mare căutare este cea de vopsitor auto. Media salarială este de 3.300 de lei net pe lună, conform datelor din Salario. Totuşi, salariile din România pentru această meserie sunt mult sub media celor din afară, ceea ce face ca şi interesul candidaţilor să fie mai ridicat pentru cele din urmă. 

În străinătate lefurile pentru vopsitorii auto pot fi chiar şi de 2-3 ori mai mari. Unii angajatori cer studii de calificare absolvite cu diplomă de vopsitor auto, alţii însă mizează pe experienţa anterioară a candidaţilo, arată datele furnizate de Salario. 

Potrivit reprezentantului eJobs România, maiştrii sunt la rândul lor căutaţi, îndeosebi în construcţii sau în industrie. Media salarială pentru aceştia este de 3.400 de lei pe lună în România, conform datelor Salario. 

„Un candidat care doreşte să obţină un job de maistru, de regulă, trebuie să aibă studii medii în domeniul tehnic. Cel mai frecvent companiile care caută astfel de persoane activează în industria construcţiilor, auto sau producţie, iar salariile oferite variază în funcţie de experienţa anterioară de lucru, dar şi de amploarea proiectului pe care urmează să-l gestioneze”, spune Roxana Drăghici.

Comparatorul de salarii realizat de eJobs funcţionează pe baza informaţiilor introduse de utilizatorii platformei. Până la această dată 264.203 specialişti şi-au introdus veniturile. Comparatorul este util pentru cei care vor să vadă dacă sunt plătiţi corect, la nivelul pieţei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite