Când locul de muncă este ultima grijă

Ne plângem adesea că suntem forţaţi să stăm în casă. Cum ar fi dacă nu am avea deloc o casă?! Ne frustrează că nu mai putem petrece ca înainte sau că mergem mai rar la restaurant. Cum ar fi dacă nu am avea ce mânca?!
Imi aduc aminte ca inainte iorbii nu erau handicapati. Aveau cooperativele lor , cu impozit zero, si clinetii lor care cumoprau cutii de carton si perii numa de la cooperativele orbilor. Apoi am zis "egalitate" si "sa ii ajutam". Si astfel noiste cetateni productivi (e si acesta un staut!) au devenit "asistati"
mai, Danielo... toti sunteti handicapati, majoritatea la educatie si cultura, la mintea cea de toate zilele...! toti! cum explici tu ca in tara ta se moare, cei infiati de Occident (handicapati si vanduti) ajung milionari...??? mai invata sa sugi biberoanele celor care TE platesc... mai, Danielo, mai...!
Arly, la ce te astepti? Ai citit prezentarea lu’ domnita? Uite-te la prezentarea dansei pe campul din dreapta sus : ‘ Inițiator și Președinte al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România – ARIR, singura asociație profesională din România dedicată celor mai bune practice în guvernanța corporativă’. Dupa care mergi pe websiteul ARIR, si gaseste ceva pe teme de guvernanta corporativa.Deci ei sunt dedicati, nu gluma, dar nu fac nimic (parerea mea este ca nu pricep conceptul). Ideea lu’ duduia, deducem, este ca guvernanta corporativa se limiteaza la relatiile cu investitorii si lobby guvernamental. Adica unde misca pestisorii, in special aia mai sensibili la blonde. Mi-e lene sa citesc directiva europeana la care se refera, o sa ma limitez a spune ca cel putin in jurisdictia mea, anglo-saxona de felul ei, ‘value for money’ e o categorie din calculul punctajului unor oferte care n-are nimic de-aface cu socialul, ci cu chestii gen ce servicii vin la pachet cu oferta, eg service, training pentru operatori, garantii etc. Ce spune mandra intra la o categorie distincta, cu puncte acordate distinct, si se cheama in mai multe feluri, gen social dividends, si sunt grupate cu considerente similare, eg buy local.
Si cum faci asta in conditiile in care, incepand din 2021, bugetul statului nu va mai putea plati nici macar salariile bugetarilor si pensiile+ajutoarele sociale? Tot din imprumuturi? Cine le ramburseaza si cand? Ar fi trebuit sa punem boii inaintea carului, nu-i asa? Din motive electorale, pentru a ajunge la "butoane", discursul politic le da oamenilor de inteles ca sunt bani, se vor face investitii si vor creste veniturile, fara ca ei sa faca nimic. Doar daca o fi devenit Isus prim-ministru in Romania si noi habar nu avem, sa ne imparta pestele din cos si cosul sa nu se goleasca!
Ar fi necesara o lege prin care politicienii sa raspunda pentru ce fac in materie de legislatie. Hai sa luam legea salarizarii. Cind in plen s-a hotarit ca ecartul intre minim si maxim sa fie de 1/12 toti au votat in unanimitate. fara sa vada care este media UE. Daca salariul minim e 2230 cel maxim va fi a peste 26000 lei.De cite ori vor fi cresteri salariale diferentele se vor adinci. Acum 10 ani a fost 600 respectiv 7200. Daca cifrele actuale ar creste de 5 ori in urmatorul interval de timp noile salarii ar fi de 11000 respectiv 130000!!! Decalajul e infiorator! Iar la pensie unii vor muri de foame.Asa ca ar trebui trecut rapid la ecartul mediei UE care este de 1/6.-1,7 Conditionat de o ridicare a salariului minim brut si de o scadere drastica a salariilor uriase pe care le regasim in zona bugetarilor. care la urma urmei sint platiti din banii nostri.