Când va fi gata pasajul de la Domneşti

Când va fi gata pasajul de la Domneşti

CNADNR a decis să construiască pasajul de la Domneşti după ce oamenii care locuiesc în zonă au reclamat că nu pot circula, în condiţiile în care Prelungirea Ghencea are o singură bandă pe sens, iar numărul maşinilor creşte

Licitaţia organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pentru construcţia pasajului subteran Centura Bucureşti – Domneşti a fost câştigată de asocierea de firme Straco-Comnord-Specialist Consulting, în baza unui contract de 91,5 milioane de lei (20,8 milioane de euro). CNADNR a anunţat când va fi gata pasajul de la Domneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, termenul de finalizare a lucrărilor la pasajul de la Domneşti, stabilit în contractul câştigat de Straco-Comnord-Specialist Consulting, este pentru prima parte a anului 2018. 
 

Când va fi gata pasajul de la Domneşti. Durata contractului: 51 de luni

„Valoarea ofertei câştigătoare este de 91.552.381,90 lei, care include şi procentul de diverse şi neprevăzute de 10%, reprezentând valoarea de 8.123.476,10 lei. Durata contractului este 51 de luni, din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de construcţie şi 24 de luni perioada de notificare a defectelor“, a anunţat CNADNR.
 
În aceste condiţii, pasajul cu o lungime de 260 de metri va fi finalizat cel mai devreme în prima parte a anului 2018. 
 
Procedurile de achiziţie au început în luna martie, iar în prezent sunt în perioada de depunere a contestaţiilor. În septembrie, CNADNR a atribuit asocierii Alphaconsult & Engineering - Acciona Ingenieria contractul pentru supervizarea construcţiei.
 
Compania de Drumuri a decis să construiască pasajul de la Domneşti după ce oamenii care locuiesc în zonă - aproximativ 20.000 de persoane - au reclamat că nu pot circula, în condiţiile în care Prelungirea Ghencea are o singură bandă pe sens, iar numărul maşinilor creşte în ritmul alert al dezvoltării imobiliare. În plus, spun ei, lipsa infrastructurii pietonale reprezintă un risc real pentru copiii din cartierele nou construite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările