Când se depun cererile pentru ajutorul de şomaj tehnic

Când se depun cererile pentru ajutorul de şomaj tehnic

Ministrul Economiei Virgil Popescu

Ministerul Economiei reaminteşte că certificatele de situaţie de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic şi anunţă perioadele în care pot fi depuse cererile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cererile pot fi depuse la ANOFM astfel:

  • Începând cu 1 aprilie pentru perioada 16-31 martie.
  • Începând cu 1 mai pentru perioada 1 aprilie-16 aprilie.

Pentru obţinerea şomajului tehnic trebuie depuse mai multe documente la ANOFM, în format electronic. De către angajatori: Cerere semnată şi datată de către angajator şi Declaraţie pe propria răspundere şi listă angajaţi aflaţi în şomaj tehnic. În Declaraţie li se va cere să certifice faptul că informaţiile sunt adevărate şi li se va prezinta consecinţa juridică a prezentării unor informaţii false. Răspunderea este a angajatorului/persoanei care depune Cererea.

Angajatorii care depun documentele la ANOFM primesc banii în termen de 15 zile de la depunerea documentelor, iar obligaţia acestora este ca în termen de 3 zile să plătească sumele primite angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: