Calendarul obligaţiilor fiscale: 10 declaraţii de care nu trebuie să uiţi

Calendarul obligaţiilor fiscale: 10 declaraţii de care nu trebuie să uiţi

Calendarul obligaţiilor fiscale: 10 declaraţii de care nu trebuie să uiţi FOTO Arhivă Adevărul

Anul 2013 ar putea sa fie mai bun pentru antreprenori nu doar prin simpla crestere a afacerilor, dar si daca va incepe mult promisa reformare a Fiscului. Pana atunci, birocratia va continua sa franeze puternic mediul de afaceri, iar depunerea formularelor catre ANAF va ocupa un timp important in viata oricarei firme. Wall-Street.ro iti prezinta 10 declaratii fiscale de care nu trebuie sa uiti in acest an.

Declaratia 300

Declaratia 300 este cel mai important formular pe care o firma din Romania trebuie sa il completeze, in conditiile in care este platitoare de TVA.

Formularul a fost insa modificat incepand cu acest an pentru a fi in conformitate cu sistemul TVA la incasare. Noul model pentru formularul 300, aprobat de Fisc, va incepe sa fie utilizat incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente primei perioade fiscale din anul 2013, iar potrivit Codului Fiscal cea mai mica perioada fiscala este o luna.

In acest context, firmele vor trebui sa depuna pana la data de 25 februarie decontul de TVA aferent lunii ianuarie.

Citeşte mai multe pe Wall-Street.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările