Bursele europene au închis marţi în creştere. Indicele Stoxx 600 a urcat cu 1,2%

Bursele europene au închis marţi în creştere. Indicele Stoxx 600 a urcat cu 1,2%

foto pixabay

Bursele europene au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere, pieţele globale încercând să menţină tendinţa pozitivă observat la începutul săptămâni, transmite CNBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indicele paneuropean Stoxx 600 a avansat cu 1,2%, iar componenta resursele naturale a urcat cel  mai mult, cu 3,5%, în timp ce aproape toate sectoarele şi bursele majore au terminat tranzacţiile pe un teritoriu pozitiv.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 1,6%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,3%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 0,72%.

Războiul din Ucraina rămâne un factor esenţial pentru încrederea pieţei din Europa, în estul şi sud-estul ţării având loc lupte intense.

În timp ce Finlanda şi Suedia şi-au anunţat oficial intenţia de a se alătura alianţei militare occidentale NATO, toţi ochii sunt aţintiţi asupra Rusiei şi asupra modului în care ar putea reacţiona.

Moscova şi-a exprimat deja indignarea faţă de ideea extinderii vechiului său inamic NATO, iar preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că extinderea NATO ”este o problemă”.

Deşi Rusia a promis măsuri de răzbunare, nu este sigur cum va acţiona. În ceea ce priveşte datele economice publicate marţi, şomajul din Regatul Unit a scăzut în primul trimestru la cel mai redus nivel din 1974, dar inflaţia în creştere depreciază salariile.

PIB-ul zonei euro a crescut cu 0,3% în primul trimestru, potrivit datelor Eurostat, activitatea economică rezistentând în ciuda efectelor variantei Omicron a Covid-19 şi a invaziei Ucrainei de către Rusia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările