Bulgarii vor un tren care să traverseze podul Calafat-Vidin şi să ajungă de la Sofia la Budapesta

Bulgarii vor un tren care să traverseze podul Calafat-Vidin şi să ajungă de la Sofia la Budapesta

România şi Bulgaria au inaugurat în iunie anul trecut podul Calafat-Vidin, după ce proiectul, pentru care a fost semnat un acord încă din martie 2000, a fost întârziat mai mulţi ani din cauza fondurilor insuficiente FOTO Mediafax

Compania feroviară din Bulgaria discută cu operatorii căilor ferate din România şi Ungaria introducerea unui tren care să asigure legătura directă între Sofia şi Budapesta, traversând podul Calafat-Vidin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trenul va fi inclus, probabil, în noul program care va intra în vigoare din decembrie, a declarat Anton Ginev, secretar de stat din Ministerul Transporturilor de la Sofia, pentru agenţia bulgară Focus, citată de Novinite.
 
Introducerea trenului Sofia-Budapesta va reface legătura dintre Bulgaria şi Europa Centrală, a adăugat el.
 
Calea ferată Vidin-Sofia urmează traseul axei Atena-Sofia-Budapesta-Viena-Praga-Nürnberg/Dresda, precum şi Coridorul de Transport Pan-European IV şi coridorul de transport de marfă Orient, notează Novinite.
 
România şi Bulgaria au inaugurat în iunie anul trecut podul Calafat-Vidin, după ce proiectul, pentru care a fost semnat un acord încă din martie 2000, a fost întârziat mai mulţi ani din cauza fondurilor insuficiente.
 
Primul pod care leagă România de Bulgaria, între Giurgiu şi Ruse, a fost deschis în anul 1954.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările