Borza, despre culisele demiterii: Doar amantele, hoţii şi proştii au succes. Vine o nouă criză economică şi PSD nu face nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
borza

După demiterea sa din funcţia de consilier al premierului Viorica Dăncilă, Remus Borza a atacat în termeni duri PSD, argumentând că a crezut că se vor schimba şi că vor lua măsuri de prevenire a unei eventuale crize economice, dar lucrurile nu au stat aşa.

Remus Borza, consilierul economic demis de Viorca Dăncilă la doar o săptămână de la numire, a vorbit la Realitatea TV despre aparatul bugetar supradimensionat şi despre strategia greşită a guvernului şi a atras atenţia asupra faptului că România este la finalul unui ciclu de creştere economică, iar o nouă criză este posibilă. Doar amantele, hoţii şi proştii au succes în politică, a mai spus Borza, care a acuzat-o pe Dăncilă că vrea să preia modelul lui Liviu Dragnea. 

 ”Mă aşteptam măcar la un telefon să pot explica”, a spus Borza, reluând afirmaţiile care au stârnit nemulţumire în PSD şi a explicat şi cum a decurs scurta sa carieră în guvern.

”M-am văzut de trei ori cu premierul Dăncilă. I-am prezentat propria mea viziune despre zona macroeoconomică, priorităţile în infrastructură şi cercetare-inovare. Am spus că toată această creştere de venituri nu a făcut decât să finanţeze milioane de locuri de muncă în străinătate, a fost o creştere nesănătoasă”, a spus Borza.

O nouă criză e posibilă

Care au fost sfaturile acestuia? ”Salariile ar trebui îngheţate. Toate ministerele au fost conduse de lefegii, ei vor să dea să dea la toată lumea. Nu e suficient să dai, a arătat rezultatul votului. Am crezut că încearcă să se schimbe, să schimbe mesajul, pentru că bazinul lor se erodează”, a mai adăugat fostul consilier economic. ”Avem 1,4 milioane de bugetari, mulţi plimbă aer”, a mai spus Borza.

Borza a mai spus că nu a vorbit despre concedieri în aparatul bugetar. "Îi putem plăti pe toţi, dar trebuie sa îi punem să livreze, este nevoie de creşterea calităţii muncii în aparatul bugetar", a subliniat Borza.

”Suntem la finalul unui ciclu de creştere economică, o noua criză este posibilă, nu am învăţat nimic din criza care a fost şi repetăm greşelile trecutului", a avertizat Borza.

Atac dur la adresa lui Dăncilă

„Am intrat în politică la 45 de ani şi vă dau scris pe cuvânt de pionier, de la anul mă retrag la vatră. În ultimii 30 de ani doar amantele, hoţii, acoperiţii şi proştii au avut succes” a spus Borza.

Fostul consilier a lansat şi un atac la adresa Vioricăi Dăncilă, acuzând-o că vrea să preia modelul de conducere al lui Liviu Dragnea

„Ăsta e modelul de conducere in PSD, un tătuc luminat, un despot luminat, în care si doamna Dăncilă îşi va intra in curând”, a adăugat Borza.

„Baloanele astea de săpun se vor sparge”

De altfel, într-un interviu recent, pe care l-a postat şi pe blogul său, Remus Borza a explicat ce va aduce o nouă criză economică.

„Ei, bravo. De parcă vă spun o noutate absolută. Sigur că va veni. Sunt 300 de mii miliarde dolari în titluri de valoare care nu au nicio acoperire în aur sau valute. Baloanele astea de săpun se vor sparge la un moment dat, pentru că nu putem să le rostogolim la infinit. 

Sunt nişte şacali internaţionali care fac bănet gras şi mult în perioadele de criză, când cumpără la preţuri de chilipir industrii întregi care făceau sute de miliarde de dolari în perioada de boom economic şi pe care le iau la o treime din valoare în criză. Istoria se repetă. 

Dar nu învăţăm nimic din greşelile trecutului. Şi în 2008 am avut o creştere economică record de 8,5% şi investiţii străine directe de 9,5 miliarde euro. Astăzi, când valoarea ISD-urilor e de 4 miliarde euro, zici că l-am prins pe Dumnezeu de un picior. Şi atunci ziceam că suntem imuni la criză. Că ea nu va traversa Oceanul. 

Dar în 2009 ne-a lovit şi pe noi din plin, când economia a scăzut cu 6,6%. Semnele unoi noi crize deja se văd în America, chiar şi în Europa. Cei trei indicatori bursieri de pe Wall Street au dat deja avertismente în sensul acesta. Politica protecţionistă a lui Trump şi războiul comercial cu China şi Europa nu vor face altceva decât să grăbească o nouă criză care este inevitabilă şi inerentă”, a declarat Borza.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite