Borc: În România, la 26 de ani de la căderea comunismului, statul încă reglementează preţul nisipului şi al pietrişului

Borc: În România, la 26 de ani de la căderea comunismului, statul încă reglementează preţul nisipului şi al pietrişului

Vicepremierul Costin Borc spune că debirocratizarea va aduce investiţii mai mari în România              FOTO Eduard Enea

La 26 de ani de la căderea comunismului, în România statul încă mai reglementează preţul nisipului şi pietrişului, în condiţiile în care acesta se găseşte din belşug, a declarat vicepremierul Costin Borc, care este şi ministru al Economiei, în cadrul unei conferinţe pe teme de concurenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialul a făcut aceste declaraţii în contextul în care Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) a făcut 226 de astfel de recomandări pentru debirocratizare şi creştere economică.
 
”Sunt oameni care plătesc şi nu pot deschide o firmă în acest hăţiş birocratic. Am văzut la sectorul construcţiilor drept recomandare desfiinţarea preţului maximal al nisipului şi pietrişului. Aceasta este o recomandare dragă mie deoarece am condus o companie de agregate şi betoane. Trebuie să vă spun că  în România, la 26 de ani după căderea comunismului, statul reglementează preţul pietrişului. Într-o ţară în care avem nisip şi pietriş peste tot, nu e ca şi cum nu ar exista. Să vină OECD-ul să ne facă o astfel de reglementare...şi ca aceasta mai sunt alte 226.
 
Numai printr-o debirocratizare masivă vom putea să atragem investiţiile de care avem nevoie şi în care reformele structurale şi-au luat locul şi din care românii să nu mai vrea să mai plece şi în care cei aflaţi în străinătate să dorească să se întoarcă”, a punctat vicepremierul.

Potrivit lui Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, implementarea celor 226 de măsuri ar duce la economii de peste 400 de milioane de euro anual. El a afirmat că administraţia românească nu este obişnuită să estimeze sau să cuantifice efectele economice ale proiectelor de lege. ”Nu am văzut ca în proiectele de lege să scrie că această barieră costă 5 lei sau 6 lei. Acest proiect este şi un transfer de competenţe către administraţie”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările