Boc: IMM-urile nu vor plăti în acest an impozitul anticipat pe profit

Primul ministru Emil Boc a declarat astăzi că impozitul anticipat pe profit nu va intra în vigoare în acest an, prevedere care va fi inclusă în noul Cod Fiscal.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În 2010 nu se va plăti impozitul anticipat pe profit", a afirmat premierul la prezentarea Raportului anual al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Decizia a fost luată după o discuţie avută ieri cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, cei doi hotârând astfel să facă modificări la Codul Fiscal.

Potrivit legii, începând de la 1 ianuarie 2010, toate companiile plătesc anticipat impozitul pe profit în fiecare trimestru, calculat la valoarea profitului obţinut în anul precedent, actualizat cu rata inflaţiei şi divizat la patru.

Fostul ministru al IMM-urilor, Constantin Niţă, afirma recent că plata anticipată a impozitului pe profit va duce la închiderea a peste 100.000 de firme în 2010, estimând că zilnic peste 70 de firme îşi opresc activitatea.

Statul a încasat anul trecut 1,3 miliarde lei din impozitul minim


Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a afirmat astăzi că, anul trecut, statul a încasat 1,3 miliarde lei din impozitul minim.

El a precizat că noul impozit a condus la "curăţarea mediului de afaceri de firme inactive". Blejnar a dat exemplul celor 160.000 de firme care şi-au suspendat activitatea în 2009, din care cea mai mare parte (72%)erau deja inactive şi nu îşi depuseseră bilanţurile pe 2008. Alte 10% dintre acestea aveau o cifră de afaceri sub 100 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările