BNR a menţinut dobânda la acelaşi nivel, pentru a 13-a oară la rând. Se reduc rezervele minime obligatorii

BNR a menţinut dobânda la acelaşi nivel, pentru a 13-a oară la rând. Se reduc rezervele minime obligatorii

BNR a menţinut pentru a 13-a oară dobânda cheie FOTO Adevărul

Banca Naţională a României a anunţat, vineri, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară şa 2,50% pe an. Aceasta este a 13-a oară consecutiv când BNR decide păstrarea ratei dobânzii la acest nivel.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, BNR a decis menţinerea la 1,50% pe an a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit şi la 3,50% pe an a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare.

În plus, consiliul de administraţie al BNR a decis reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută ale instituţiilor de credit la nivelul de 6 % de la 8% începând cu perioada de aplicare 24 februarie - 23 martie 2020 şi menţinerea ratei rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei la nivelul de 8 la sută.

Aceasta este a 13-a oară când BNR decide menţinerea ratei dobânzii la 2,50%.

Ultima dată când BNR a decis creşterea ratei dobânzii de politică monetară, de la 2,25% la 2,50% pe an, a fost în 7 mai 2018.

Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a crescut în noiembrie până la 3,77%, după ce a coborât în octombrie la 3,4%, potrivit datelor INS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările