BNR menţine şi dobânda-cheie, la 3,5%, şi rezervele minime obligatorii la lei şi la valută ale băncilor comerciale

BNR menţine şi dobânda-cheie, la 3,5%, şi rezervele minime obligatorii la lei şi la valută ale băncilor comerciale

Consiliul de Administraţie al BNR s-a întrunit azi într-o nouă şedinţă de politică monetară

"În şedinţa din 28 martie 2014, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele: menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 3,5 la sută pe an; gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar; păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit", se arată într-un comunicat al băncii centrale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a menţinut vineri dobânda de politică monetară la 3,5% pe an, oprind astfel ciclul de reduceri, decizie anticipată de analişti

BNR a păstrat însă ratele rezervelor minime obligatorii la 12% pentru pasivele în lei, respectiv 18% pentru valută. Analiştii ING se aşteptau ca rezervele la lei să scadă.

"Ne reiterăm prognoza legată de o potenţială depreciere a leului de până la 4,50/EUR astăzi, întrucât aşteptăm o reducere-surpriză a ratei rezervelor minime la lei la şedinţa BNR", se arată într-un newsleter al ING Bank transmis cu puţin înaintea şedinţei de politică monetară a BNR.

Banca centrală precizează că va transmite un comunicat mai amplu pe această temă la ora 15.00, când guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, va susţine şi un briefing de presă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările