BNR lansează o monedă din argint dedicată împlinirii a 375 de ani de la naşterea lui Nicolae Milescu

Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, pe 31 octombrie, o monedă din argint dedicată împlinirii a 375 de ani de la naşterea lui Nicolae Milescu Spătarul, cărturar, traducător, geograf şi diplomat moldovean

Ştiri pe aceeaşi temă

Caracteristicile monedei din argint sunt următoarele: valoare nominală - 10 lei, metal - argint, titlu - 999‰, formă - rotundă, diametru - 37 mm, greutate - 31,103 grame, calitate - proof şi cant - zimţat.

Aversul redă reprezentarea unui astrolab, instrument folosit în trecut pentru orientarea în deplasare, simbol al călătoriilor făcute de spătarul Milescu - numele de "Spătarul" provine de la faptul că a deţinut această funcţie, o perioadă, în Ţara Românească -, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", stema României, anul de emisiune "2011" şi valoarea nominală "10 LEI".
Reversul prezintă portretul lui Nicolae Milescu şi reprezentarea unui document de epocă, o călimară şi o pană de scris; inscripţia circulară "375 DE ANI DE LA NASTEREA LUI NICOLAE MILESCU" şi anii între care a trăit acesta: "1636 - 1708".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucăţi.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 340 de lei/bucata. Monedele din argint dedicate împlinirii a 375 de ani de la naşterea lui Nicolae Milescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările