Bitcoin a pierdut 22% din valoare într-o singură zi

Bitcoin a pierdut 22% din valoare într-o singură zi

FOTO: Arhivă

Preţul criptomonedelor a scăzut brusc sâmbătă. Bitcoin a pierdut 22% din valoare, în timp ce ether a scăzut cu peste 10%, informează Business Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bitcoin a pierdut o cincime din valoare sâmbătă, pe fondul unor vânzări de criptomonede în valoare de un miliard de dolari, după ce investitorii au vrut fie să îşi retragă profiturile, fie din cauza îngrijorărilor privind macroeconomia.

Bitcoin a scăzut până la valoarea de 41.967,5 de dolari, iar criptomoneda ether a scăzut cu peste 10%.

Potrivit platformei de date privind criptomonedele Coingecko, capitalizarea de piaţă a celor 11.392 de monede pe care le urmăreşte a scăzut cu aproape 15%, până la 2,34 trilioane de dolari. Această valoare a depăşit pentru scurt timp 3 trilioane de dolari luna trecută, când bitcoin a atins un record de 69.000 de dolari.

Prăbuşirea vine pe fondul unei săptămâni volatile pe pieţele financiare. Randamentele acţiunilor globale şi ale obligaţiunilor de referinţă din SUA au scăzut vineri, după ce datele au arătat că înmulţirea locurilor de muncă din SUA a încetinit în noiembrie, iar varianta Omicron a coronavirusului a făcut ca investitorii să fie şi mai prudenţi, arată sursa citată. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările