Biletele de avion s-au scumpit în 2021. Agenţie: Preţurile pentru zborurile intercontinentale au crescut cel mai mult

Biletele de avion s-au scumpit în 2021. Agenţie: Preţurile pentru zborurile intercontinentale au crescut cel mai mult

Foto: Flight Refund

Preţul mediu al biletelor de avion a fost, în 2021, cu 19% mai mare decât în anul anterior, reiese dintr-o analiză de piaţă întocmită de agenţia de turism online eSky.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, majorările de preţ s-au produs ca urmare a creşterilor de tarife pentru zborurile interne şi intercontinentale.
 
Astfel, preţul mediu al unui bilet de avion dus a fost de 155 de euro, iar în funcţie de tipul de zbor, tarifele au fost următoarele: 70 de euro pentru un zbor intern, 90 de euro pentru zbor internaţional, respectiv 303 euro pentru zbor intercontinental.
 
„Interesant, în comparaţie cu 2019 şi 2020, preţurile biletelor pentru zborurile intercontinentale au crescut cel mai mult. În 2019 am plătit în medie 250 de euro pentru un singur bilet, în timp ce în 2020 era 290 de euro. Totodată, este de remarcat că preţurile biletelor pentru rutele internaţionale, de exemplu din România către ţările europene, în 2021 au scăzut cu 5% faţă de 2020 şi cu 11% faţă de 2019", a declarat Marius Turbatu, Hub manager eSky România, transmite Agerpres.
 
Autorii analizei mai precizează că, în cursul anului trecut, prima poziţie în topul celor mai populare destinaţii pentru români s-a aflat România, iar principalele rute interne au fost spre Bucureşti, Cluj şi Bacău.
 
Pe locul secund al ierarhiei se găseşte Regatul Unit al Marii Britanii, cu destinaţia cea mai frecventă Londra, în timp ce următoarea în clasament este Italia, cu zboruri către Milano, Roma şi Sardinia. 
 
Poziţia a patra este ocupată de Germania, în frunte cu Frankfurt şi Dortmund, iar locul 5 revine Spaniei, unde românii au zburat cel mai frecvent către Barcelona, Madrid, Alicante şi Insulele Canare (în special Tenerife şi Fuerteventura).
 
Topul destinaţiilor preferate de către români în anul 2021 este completat de Franţa, Belgia, Irlanda, Ţările de Jos şi Turcia.
 
Pe segmentul asigurărilor de călătorie, datele eSky arată că produsul All Risk, care permite anularea unei călătorii din diverse motive personale (de exemplu: îmbolnăvire, anularea unei cereri de concediu sau îmbolnăvirea unui animal de companie), a fost cel mai popular.
 
Prin comparaţie, în 2019, doar 20% dintre rezervări aveau o asigurare de călătorie, în 2020 o pondere de 26%, iar în 2021 aproape un client din trei.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările