Bilanţul Târgului de Turism: Vacanţele la mare în Grecia, Turcia, Spania şi Bulgaria, preferatele românilor

Bilanţul Târgului de Turism: Vacanţele la mare
în Grecia, Turcia, Spania şi Bulgaria, preferatele românilor

Sejururile într-o destinaţie de litoral au fost cele mai căutate de vizitatorii Târgului de Turism al României, ediţia de primăvară, confirmând ideea că românii caută în această perioadă, în principal, să-şi asigure vacanţa de vară, arată bilanţul touroperatorului Christian Tour.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, pachetele cu reduceri de până la 50% şi cele cu extra-discounturi oferite pe perioada târgului în destinaţii precum Grecia, Turcia, Spania şi Bulgaria au fost cele mai căutate de către turiştii români. Şi vacanţele în România sunt pe un trend crescător, litoralul, staţiunile balneare şi zona Maramureşului fiind cele mai accesate de turişti, arată datele agenţiei de turism.

În cele patru zile ale Târgului de Turism al României, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 22-25 februarie, peste 7.000 de persoane au cumpărat vacanţe de la standul Christian Tour, precum şi din sediile agenţiei din întreaga ţară, în care turiştii au găsit vacanţe cu aceleaşi reduceri şi în aceleaşi condiţii ca la târg. Valoarea totală a pachetelor vândute depăşeşte 3 milioane de euro, sumă cu 30% mai mare decât cea înregistrată la ediţia din primăvara anului trecut a Târgului de Turism.

„Faptul că anul acesta Romexpo ne-a pus la dispoziţie un pavilion nou, mult mai spaţios, iar agenţia noastră a ocupat un stand mai mare a făcut ca timpul de aşteptare pentru turişti să scadă foarte mult, astfel că rezervările de vacanţe au putut fi făcute mult mai repede. Am avut în stand peste 50 de consultanţi de turism, care i-au ajutat pe vizitatori să-şi găsească imediat pachetul dorit”, a declarat Marius Pandel, Managing Partner Christian Tour.

Topul destinaţiilor externe alese de cei care au cumpărat vacanţe de la Christian Tour este condus de Grecia. Insulele elene sunt urmate de staţiunile din Turcia şi de cele din Spania. Bulgaria este, de asemenea, căutată de turiştii români atât pentru petrecerea concediului de vară, cât şi pentru perioada sărbătorilor pascale.

În acelaşi timp, cererea pentru vacanţe în destinaţii exotice este în creştere. Pe perioada târgului, au fost rezervate vacanţe în Thailanda, India ori China, circuitele în destinaţii exotice fiind proaspăt introduse în oferta touroperatorului. 

„Primele pachete care s-au epuizat au fost cele cu reduceri foarte mari. Pe perioada târgului, discounturile acordate au fost de până la 50%, dar Christian Tour a pregătit şi oferte precum o săptămână de cazare în Grecia la 1 euro, bilete de avion la 4 euro şi sejururi all inclusive în Antalya de la 99 de euro”, a precizat Marius Pandel.

În ceea ce priveşte destinaţiile interne, oferta variată adusă de Christian Tour la Târgul de Turism prin platforma de rezervări hoteliere HelloRomania.eu a făcut ca numărul vacanţelor în ţară rezervate în timpul târgului să fie pe un trend crescător. Principalele destinaţii alese de turişti sunt litoralul – pentru minivacanţa de 1 Mai şi pentru vacanţa de vară, staţiunile balneare şi zona Maramureşului – pentru perioada Paştelui şi pentru minivacanţa de Rusalii.  

„Dacă ar fi să creionăm un profil al turistului care s-a oprit la standul agenţiei noastre, ar fi foarte greu, pentru că ofertele variate în foarte multe destinaţii au adus la stand atât familii cu copii, cât şi seniori sau cupluri. De pildă, ne-am bucurat să îi fim de ajutor unui cuplu care a venit la noi pentru a-şi cumpăra sejurul pentru luna de miere în Mallorca”, a adăugat reprezentantul touroperat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: