Bilanţul de guvernare pe primul trimestru se laudă cu realizările din... trimestrul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul de guvernare prezentat de premierul Viorica Dăncilă conţine, pe lângă „creşterile salariale” şi reducerea birocraţiei prin implementarea Declaraţiei unice, o multitudine de proiecte care... vor fi realizate în trimestrul II, nu care au fost realizate.

Potrivit documentului, în perioada ianuarie – martie 2018 s-a demarat procedura de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor la drumul expres Piteşti – Craiova (cerut de mulţi ani de investitorii din industria auto – n. red.), pentru care însă contractele vor fi semnate „pentru cel puţin 2 din 4 loturi” abia în trimestrul II.

În cazul extinderii platformei Aeroportului Henri Coandă, s-a finalizat proiectul tehnic şi „urmează licitaţia pentru execuţia lucrărilor”.

Pentru „construcţia a 3 din 4 stadioane noi în vederea Euro 2020” – Steaua, Rapid, Arcul de Triumf – s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiţii, urmând ca lucrările să fie efectuate cel mai devreme de la sfârşitul acestui an.

Pentru investiţiile în lucrările pentru apă şi canalizare din primul trimestru au fost alocate pentru 308 km, alţi 300 km fiind programaţi pentru trimestrul II. 

În primul trimestru s-a investit în construirea a 84 de locuinţe, în trimestrul II urm,ând să se aloce fonduri pentru alte 100.

Referitor la investiţiile pentru drumurile judeţene şi comunale, în primul trimestru s-au alocat fonduri pentru 419 km, în cel de-al doilea fiind programate pentru alţi 520 km.

Pentru construcţia de creşe şi grădiniţe s-au alocat fonduri în T1 pentru doar 4 unităţi, alte 28 urmând să fie finanţate în T2.

Banii pentru modernizarea unităţilor de învăţământ alocaţi în T1 au ajuns pentru 2 unităţi, urmând să fie alocate fonduri în T2 pentru 140 de unităţi.

Pentru cămine culturale şi bazine de înot, în T1 s-au alocat fonduri pentru 5 unităţi, alte 27 urmând să fie finanţate în T2.

Priorităţile din trimestrul II

Toate aceste puncte au fost prezentate la capitolul „Bilanţ de guvernare ianuarie – martie 2018” în condiţiile în care ultima parte a documentului prezintă priorităţile pentru trimestrul II.

În aceste ultime 4 pagini sunt concentrate Legea parteneriatului public – privat, legislaţia achiziţiilor publice, înfiinţarea Tribunalului specializat pentru achiziţii publice, înfiinţarea unui Departament specializat pentru achiziţii publice în domeniul sănătăţii şi înfiinţaea Camerei de Comerţ a României – instituţie care va funcţiona ca intermediar între fermierii români şi pieţele interne şi externe.

„Producţia va fi achiziţionată la acelaşi preţ pentru un an întreg, iar plata se va face în cel mult o săptămână. Pentru început Casa de Comerţ va închiria şi ulterior construi centre de colectare, silozuri şi chiar unităţi de procesare”, notează Executivul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite