Băsescu preia mesajul lui Lagarde: Băncile nu finanţează economia, trebuie noi garanţii guvernamentale la creditarea IMM-urilor

Băsescu preia mesajul lui Lagarde: Băncile nu finanţează economia, trebuie noi garanţii guvernamentale la creditarea IMM-urilor

Preşedintele Traian Băsescu spune că băncile nu disponibilitatea de a finanţa economia

Băncile nu au nicio disponibilitate pentru a finanţa economia în acest moment şi trebuie acceptată acordarea de garanţii guvernamentale pentru creditele acordate IMM-urilor, a declarat preşedintele Traian Băsescu a declarat, la întâlnirea cu delegaţia FMI, CE şi BM.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Va trebui să negociem cu dumneavoastră un fond de garanţii guvernamentale pentru a putea da garanţii băncilor să acorde finanţare IMM-urilor. Altfel, băncile nu au niciun fel de disponibilitate să finanţeze economia în momentul de faţă”, a afirmat Băsescu.

Acesta este exact ceea ce a declarat acum câteva zile Christine Lagarde, directorul general al FMI, în discursul ţinut la BNR.

„Am vorbit aseară (luni - n.r.) despre programele Viena 1 şi Viena 2, poate va fi nevoie şi de Viena 3, este un lucru care va fi discutat de parteneri. Viena 1 a funcţionat bine, iar Viena 2 a funcţionat nu aşa de bine. Cred că sunt şi alte forţe care trebuie implicate, participarea statului care ar trebui să garanteze creditele pentru IMM-uri, dar şi pentru alte sectoare care nu par aşa prietenoase la risc cum ar vrea băncile. Vor mai fi câţiva ani până când băncile vor constitui acele fonduri tampon”, spunea Lagarde.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările