Avionul de lux al lui Ioan Niculae, executat silit de Banca Transilvania

Avionul de lux al lui Ioan Niculae, executat silit de Banca Transilvania

Aeronava marca Hawker, model 900 XP, fabricată în 2011, a fost scoasă la licitaţie de Banca Transilvania, în contul unei datorii de peste 5 milioane de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Banca Transilvania a scos la licitaţie avionul de lux al acţionarului Interagro, Ioan Niculae, înregistrat pe firma Interaviation, cerând 5,17 milioane de dolari, scrie economica.net. Data la care va avea loc licitaţia nu a fost stabilită încă.
 
 
"Aeronava marca Hawker, model 900 XP, numar de fabricatie HA-0182, tip mid-sized private jet, dotată cu spatiu larg de cabină, capacitate de zbor la mare altitudine, autonomie de zbor pe o rază de până la 5463 km. Configuraţia interioară este de 8 pasageri, un pilot, un copilot şi un cabin crew. Dotările aeronavei sunt specifice serviciilor asigurate pentru segmental călătoriilor tip business", arată anunţul de vânzare publicat de Banca Transilvania.
 
Avionul are un număr de ore de zbor effectuate de 2.250h:17 min din totalul de 6.000 TBO Eng Hr – număr de ore de funcţionare recomandate de producător până la revizia generală. Aeronava a fost monitorizată prin sistemul Maintenance Management CAMP până în mai 2015, când a fost trimisă la sediul Beechcraft Berlin Aviation GmbH pentru efectuarea serviciului de mentenanţă.
 
Potrivit anunţului Băncii Transilvania, avionul are două motoare Honeywell, model TFE731-50R-1H. Aeronava este înregistrată în România, dar a operat zboruri în întreaga Europă, având o autonomie de zbor de 2.850 mile nautice. 
 
Ioan Niculae a fost condamnat definitiv în dosarul "Mită pentru PSD", pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2009 a candidatului PSD Mircea Geoană. El a fost eliberat condiţionat din penitenciar în iulie 2016. Omul de afaceri mai este cercetat, alături de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, pentru prejudicierea intereselor producătorului de gaze controlat de statul român Romgaz, prin acordarea ilegală de discounturi de către Romgaz la livrările de gaze către combinatele chimice ale lui Niculae.
 
 
citeste totul despre: